Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 15. august 2019

Virtropolis af Freddy E. Silva

"År 2060.
5 minutter over ti om aftenen.
4 skæbner møder ind med skarpladte våben.
3 andre er skygger i natten.
2 uger efter fangeoprøret i Ståltårnet.
1 aften, der ændrer alle syv liv.

Fem fortællinger om vores fejl og mangler, håb og drømme, livet, døden og den virtuelle zone midt imellem.
Hver fortælling er en separat livshistorie – samlet er de én fatal aftens jagt igennem den neonbelyste asfaltjungle."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra Valeta]

I Virtropolis befinder vi os i en storby i fremtiden (nærmere bestemt år 2060), hvor store mediekoncerner som GigaMedia og M-Tech sætter dagsordenen på flere planer. Samfundet er delt op i flere lag, og alle prøver de på at få det bedste ud af deres liv i den til tider meget barske storby. Vi følger forskellige skæbnehistorier, der alle sker i løbet af én nat, og som på den ene eller anden bliver viklet ind i hinanden.
Virtropolis er en selvstændig forsættelse til Mediatropolis som udkom tilbage i 2012. Jeg læste Mediatropolis, for flere år siden, og husker den som rigtig god underholdning selvom jeg ikke nødvendigvis husker historien i detaljer. Virtropolis begynder 2 uger efter Mediatropolis slutning, men man kan sagtnes læse Virtropolis selvom man ikke har læst Mediatropolis. Dette er jeg virkelig glad for, for det betyder man straks kan kaste sig over Virtropolis og nyde den spændende historie (jeg anbefaler selvfølgelig også at man læser Mediatropolis).

Freddy E. Silva skriver meget levende og personerne vi møder i løbet af romanen er meget troværdige og interessante at følge. Der er også et rigtig godt flow og spændingsniveau i de forskellige historier, og sammen med de interessante karakterer har man svært ved at lægge romanen fra sig, når man først er begyndt.
Storbyen er næsten en karakter i sig selv. Dens forskellige miljøer bliver beskrevet så malende og ikke mindst levende, at det næsten var som at være der selv. Det er en rå og dystre storby, hvor det sjældent er de næstekærlige egenskaber der styrer livets gang, men derimod mediekoncernens indbyrdes jagt efter det næste store seerhit. Men vi bliver præsenteret for de menneskelige følelser i de karakterer, som vi møder i de forskellige historier. Der er kærlighed, afsavn, sorg og håb for bare at nævne et par stykker. Den stærkeste følelse ved de fleste af karakterne er nok håbet om et bedre liv. Dette tema går igen som en rød tråd igennem hele romanen, og står i stærk kontrast til det rå og barske storbymiljø, som lever af at kvase dette håb.

En anden ting som jeg er også rigtig vild med, var de forskellige twist, der sker i romanen, samt hvordan de forskellige historier bliver bundet sammen undervejs. Man tror som læser (eller det gjorde jeg i hvert fald) at man har regnet noget ud for derefter at finde ud af, at det havde man faktisk ikke. Det er en ret fed oplevelse, og jeg elsker når romaner fucker med ens hjerne. Jeg synes også at det er rigtig godt at hver historie afsluttes uden at der springes imellem dem. Det får den enkle historie til at stå skarpere frem og samtidig får den en større gennemslagskraft.

Virtropolis er en virkelig nervepirrende og underholdende roman der blander dystopi, science fiction og spænding. Samtidig er det også en meget tankevækkende roman. For selvom den foregår i år 2060, der endnu ligger nogle årtier ude i fremtiden, er mange af dens problemstillinger såsom DNA-register og nærmest almægtige mediekoncerner meget relevant den dag i dag. Og set i det lys er Virtropolis faktisk skræmmende læsning, for den kan meget vel blive til virkelighed på et tidspunkt.


4/5 stjerner

Titel: Virtropolis
Forfatter: Freddy E. Silva
Serie: selvstændig fortsættelse til romanen Mediatropolis
Sprog: dansk
Forlag: Valeta
Udgivet: 1. december 2018
ISBN: 9788771571028
Sideantal: 354

Ingen kommentarer:

Send en kommentar