Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 4. august 2019

Zombie-jæger #1-4 af Nicole Boyle Rødtnes

"Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. 
Alle troede, det var et uheld. En mekanisk fejl. Men få dage efter kom de døde op fra havet. De gik mod byerne med ét formål: at æde menneskekød.
Zombier kalder vi dem. De levende døde. De bor uden for muren. Jager i flokke. Og hver gang de bider en, kommer der flere af dem og færre af os."



Zombie-jæger er hovedserien inden for Nicole Boyle Rødtnes' zombie letlæsningsserie.
Zombie-jæger består af i alt 8 bøger, hvor jeg vil koncentrere mig om de fire første bøger - Sort blod, Knuste kranier, Friske lig samt Kæmpens kød - i denne anmeldelse (de fire sidste vil blive anmeldt på et senere tidspunkt).

Vi følger de 13-årige tvillinger Alo og Ava i en zombieinficeret verden. De bor i et nedlagt tivoli sammen med andre overleverende. Deres forældre nåede desværre ikke ind bag murernes sikkerhed. Ava arbejder som sygeplejer på hospitalet, hvor hun hjælper hospitalslederen Laila med at finde en mulig kur på zombiezirussen, mens Alo er en del af zombie jægerne, som drager ud på forskellige missioner udenfor de beskyttende mure.

Alo og Ava skifter til at være fortæller i løbet af bøgerne og det fungere rigtig godt og giver et godt flow i historien. Vi kommer nemlig både ud på de farlig missoner, hvor zombier nærmest lurer om hvert gadehjørne, samtidig med at vi får et indblik i kampen for at finde en kur og redde dem der er blevet inficeret, men som endnu ikke er blevet til zombier. Det tager nemlig tid fra at en person er blevet bidt af en zombie til at personen selv bliver til en, og man kan forlænge den periode ved at skære i bidsåret og presse det inficerede sorte blod ud. Det er ikke en endelig kur, men mere en livsforlængende behandling. Jeg synes at det er en meget interessant ide, og ikke lige en jeg mindes at have støt på tidligere.
Humlen ved de fleste zombiehistorier er jo spørgsmålet hvad vil du gøre, hvis en person du holder af, bliver bidt af en zombie? Vil du slå dem ihjel eller vil du lade dem slippe og se dem blive forvandlet til en zombie med muligheden for at de derefter vil bide dig. Jeg er vild med at Nicole Boyle Rødtnes tager dette og andre svære spørgsmål op i Zombie-jæger. For måske er der en kur lige rundt om hjørnet, eller måske er der ikke... Og det er helt klart nogle af de tunge spørgsmål som vores hovedpersoner tumler rundt. For de ved jo godt hvad der kan ske, hvis de holder vigtig viden tilbage eller hvis de ikke træffer de "rigtige" valg.

Et andet træk ved denne zombieserie, som jeg også fandt meget interessant er at der er nogle zombier, der er klogere end andre. Disse særlige zombier kan få de andre zombier til at samarbejde og derved få løst opgaver som de normalt ikke ville kunne. De giver en række udfordringer for vores hovedpersoner, og det er interessant at følge hvordan vores hovedpersoner løser dem.

Zombie-jæger er en serie, som ikke er bange for at dykke ned i de svære valg vores hovedpersoner kommer til at stå over for og ikke mindst konsekvenserne ved deres valg. Det synes jeg er virkelig godt i en serie målrettet børn.
Bøgerne er holdt i sort/hvide illustrationer af Bodil Bang Heinemeier, og hun gør et godt job. Jeg kunne godt have tænkt mig noget rødt blandet i, for det kunne være med til at understrege den til tider temmelig blodige handling.

Jeg vil anbefale alle spændingshungrende børn at læse Zombie-jæger. Den er nemlig fuld af action, spænding, gys og ikke mindst zombiesplat.


Alle bøgerne får 4/5 stjerner

Titel: Sort Blod
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Zombie-jæger #1
Sprog: dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2013
ISBN: 9788771055924
Sideantal: 98

Titel: Knuste kranier
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Zombie-jæger #2
Sprog: dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2013
ISBN: 9788771056150
Sideantal: 98

Titel: Friske lig
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Zombie-jæger #3
Sprog: dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2013
ISBN: 9788771056167
Sideantal: 96

Titel: Kæmpens kød
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Zombie-jæger #4
Sprog: dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2014
ISBN: 9788771056174
Sideantal: 99

Ingen kommentarer:

Send en kommentar