Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 9. januar 2020

Læsemål for 2020


Et nyt år er begyndt, og dermed en mulighed for at sætte nogle læsemål, og jeg kan rigtig godt lide at sætte læsemål for mig selv. Betyder det at jeg altid gennemfører mine mål? Bestemt ikke, men jeg kan godt lide at bruge målene til at udfordre mig selv og min læsning. Læsning er min store hobby, og jeg bruger mange timer om ugen på det, og engang imellem kan man jo godt forsøge at udfordre sig selv.

Jeg har derfor opstillet 6 forskellige læsemål (nogle gamle, nogle nye), som jeg vil forsøge at gennemføre i løbet af året.

Goodreads Reading Challenge
Igen i år har jeg sat min Goodreads Reading Challenge til 150 bøger. Jeg læste over 300 bøger i 2019, så jeg satser på at nå målet.

Fokus på at få læst mine egne bøger
Jeg havde en lignede udfordring sidste år, men i år vil jeg gerne gå all-in på udfordringen, fordi jeg har så mange ulæste bøger stående. Det betyder at jeg vil begrænse mine biblioteksbogudlån så meget som muligt. Pt. er jeg skrevet op til 6 bøger, hvoraf de 2 af dem er skønlitterære mens resten er fagbøger, og jeg satser på at få dem læst, så snart de er klar til mig. Jeg er også med i DR Romanklub via mit arbejde, og der skal jeg læse en roman hver måned. Men udover disse, vil jeg for fremtiden lige bremse mig selv, før jeg låner hele biblioteket med hjem.
Jeg vil også være lidt tilbageholdende med mine bogindkøb i år, og forsøge ikke at købe nær så mange som sidste år.

Færdiglæse 10 serier
Igen en udfordring fra sidste år, men da havde jeg formuleret den alt for løst, så derfor har jeg sat et antal på i år, og jeg håber at det kan hjælpe mig med at få læst flere serier færdige eller i hvert fald at jeg kommer ajour med dem.
Jeg har lavet et spread i min bullet journal, hvor jeg notere alle mine serier ned med antal på, hvor mange bøger de består af og hvor langt jeg er kommet. Forhåbentlig kan det hjælpe mig med at få det visualiseret. Ellers har jeg stadig min seriekrukke fra sidste år, som jeg kan tage i brug.

De sidste tre læseudfordringer minder meget om hinanden. De dækker nemlig over forskellige genrer, som jeg gerne vil læse lidt mere af her i 2020.

Læse 10 klassikere
Jeg har mange klassikere stående ulæste, og selvom jeg godt kan lide at læse klassikere, så er det ikke altid, at jeg får det gjort. Jeg håber at denne læseudfordring kan ændre på det.

Læse 10 faglitterære bøger
Jeg har ikke læst meget faglitteratur siden jeg blev færdig på universitet, til trods for at jeg faktisk har en pæn stak stående, så det vil jeg gerne forsøge at ændre på i år.

Læse 10 digtsamlinger
Denne udfordring er lidt i stil med overstående. For et par år siden læste jeg en del digtsamlinger, men jeg er gået helt i stå, og vil derfor gerne op i gear igen, så jeg kan få læst nogle af dem, jeg har stående.


For at holde styr på min 10'er udfordringer har jeg lavet et spread for hver enkel i min bullet journal, som jeg vil opdatere så snart jeg har læst en bog, der passer til en af udfordringerne. Jeg håber, at det er med at til at jeg får gennemført udfordringerne.

Jeg har også nogle ideer for bloggen, men de er endnu ikke helt konkrete, så dem vil jeg brygge videre på, og eventuelt dele dem på et senere tidspunkt.

Har du nogle læsemål eller planer for 2020?

2 kommentarer:

  1. Lyder som en god udfordring - og jeg glæder mig til at høre om dine idéer til bloggen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - jeg er også spændt på, hvad det ender med :)

      Slet