Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 16. januar 2020

Væddermændenes nat af Tobias Stenbæk Bro

"I udkanten af det gamle kongerige Agamore ligger den beskedne herregård Ravnehøj, hvor ridderen sir Alfrik bor med sine tre sønner, Rodrik, Cedrik og Stormfrik. Hver især har brødrene håb og ambitioner for fremtiden, men snart bliver de hvirvlet ind i et magtspil, som ændrer deres tilværelse for altid, Hvem er den mystiske ridder, der holder øje med landsbyen? Hvorfor plages den unge Stormfrik af drømme om et forblæst stentårn langt, langt borte? Og hvad er forklaringen bag det bestialske fund i en lysning nær Ravnehøj?
Gåderne bliver ved med at kravle frem fra mulden, og kun ved at finde svarene kan de tre brødre få indsigt i deres egen fortid og gribe ud efter den skæbne, de er født til."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine]

Væddermændenes nat er først bind af fem i den nye danske fantasyserie Et varsel om Storm. Vi følger brødrene Rodrik, Cedric og Stormfrik, der bor med deres far Ridder Alfrik på den lille herregård Ravnehøj. Den ældste bror Rodrik vil gerne være ridder og er hemmelig forelsket i den skønne Olyssia. Den mellemste Cedric er kyndig udi lægekunsten og vil meget gerne tilbage til sine studier, men er blevet kaldt hjem til gården. Stormfrik, også kendt som Storm, er den yngste, og er altid frisk på et spændende eventyr.

Historien bliver skiftevis fortalt af de tre brødre, og det fungere virkelig godt. Man lærer dem først og fremmest godt at kende, og det giver et godt flow i historien. Cedriks fortællestemme var meget fremherskende i starten og han er helt klart den af brødrene, der virkelig forsøger at mele sin egen kage. Han er nok også den der er mest kynisk af brødrene. Stormfrik er i den sammenhæng mere lidt af en fri fugl, men han har også en tydelig stemme igennem romanen, og han er også den, der møder noget af den magi, der findes i universet. Rodrik er nok den jeg fandt mest anonym af brødrene. Han var meget fokuseret på at blive ridder, kommende borgherre og på hans kærlighed til Olyssia og det er jo meget fint, men jeg ønskede måske lidt mere. Jeg synes, at han virker som en spændende karakter, så jeg håber at lære ham bedre at kende i løbet af serien.

Tobias Stenbæk Bro har virkelig gjort meget ud af at beskrive universet. Der er kælet om alle detaljerne, og han tager sig tid til at give dem videre til læseren uden at det på noget tidspunkt bliver for meget. Tværtimod vil man gerne have mere. Det er virkelig godt gennemført og utrolig spændende. Det gør også at man bliver draget ind i historien og kommer til at kende verdenen og karaktererne.
Fantasyelementet kommer først og fremmest til udtryk i den overtro og okkultisme, der findes i Agamore. Jeg synes det var en meget interessant vinkel, og jeg håber at vi lære mere i de næste bøger. Ellers er der fuld fart på de politiske magtspil, intriger og løgne. De er helt klart med til at drive handlingen fremad, for man er spændt på hvilke magtspil der lykkes og hvilke der fejler.
Jeg vil dog sige, at jeg virkelig savnede et kort under læsningen. Der bliver nævnt en del relevante steder, men jeg havde lidt svært ved at forestille mig, hvor de lå i forhold til hinanden, og her ville et kort have været en stor hjælp. Og så elsker jeg bare et godt kort i mine fantasy romaner, det giver bare det ekstra til fortællingen.

Væddermændenes nat er medrivende middelalderfantasy, hvor der er lagt vægt på beskrivelser af verdenen, karakterne samt deres indbyrdes magtspil. Det er fantasy, der henvender sig til voksne, og det er jeg virkelig glad for, for det er i den grad noget vi mangler på dansk, så det er altid skønt med en ny og vellykket roman. Så hvis du vil læse noget godt dansk fantasy, vil jeg varmt anbefale Væddermændenes nat.
Jeg glæder mig virkelig meget til at følge Rodrik, Cedric og Stormfrik i Blodets Sti, som er den næste bog i serien.


4/5 stjerner

Titel: Væddermændenes nat
Forfatter: Tobias Stenbæk Bro
Serie: Et varsel om Storm #1
Sprog: dansk
Forlag: Turbine
Udgivet: 9. oktober 2018
ISBN: 9788740650815
Sideantal: 325

Ingen kommentarer:

Send en kommentar