Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 3. november 2021

Dødens spil af Anne Elvedal

"Efter farens pludselige død finder Rebekka et åndebræt, der sætter hende i kontakt med mørke kræfter. Det, hun troede, var en ulykke, viser sig at være et drab, og uforklarlige ting begynder at ske rundt om hende. Rebekka står med ét over for et mysterium, der er langt større, end hun havde kunnet forestille sig. Hvem er det, der har raseret hendes værelse? Hvad er der egentlig med den nye dreng i byen? Og hvem er det, der ringer til hende fra hendes fars mobiltelefon?"


[Bogen er et anmeldereksemplar fra Straarup & Co]

Rebekkas far dør i en ulykke, men Rebekka er sikker på, at der er et eller andet galt. Faren drev Laden, som er et værested og værksted for socialt utilpassede unge, hvor de kan få én chance til. Stedet er ikke særlig populær blandt byens borgere, blandt andet fordi der er sket et uopklaret mord der. Rebekka finder et åndebræt på farens kontor, og forsøger via brættet af få kontakt med faren. Men det er ikke helt ufarlig, og der begynder at ske mærkelige ting omkring hende. Rebekka bliver derfor nødt til at finde ud af, hvem morderen er, før det hele eskalerer ud af kontrol.
 
Dødens spil er en spændende historie, som jeg slugte på meget kort tid. Sproget er letlæst og med maleriske beskrivelser. Det er let at se, at forfatteren har beskæftiget sig med film- og tv manuskripter, og det klæder historien virkelig godt. Plottet er godt skruet sammen, og jeg kunne rigtig godt lide at personernes hemmeligheder ligeså langsomt blev afdækket, og at der hele tiden kom nye spor til at løse mordgåden. Jeg havde ikke gættet slutningen på forhånd, hvilket jeg var glad for, for så for spændingen lov til at leve lidt længere.

Romanen bliver beskrevet som en paranormal gyser, og det er den bestemt også, men for en inkarneret gyserfan som mig savnede jeg generelt noget mere gys og uhygge. Gyset måtte også gerne have været lidt mere jævnt spredt ud over historien, således at det ikke bare kom i nogle store klumper. Jeg kunne rigtig godt lide at forfatteren havde inkluderet et åndebræt, samt symbolikken bag de sorte sommerfugle. Der var for lidt rendyrket gys, da gyset måtte vige pladsen for tunge realistiske emner. Bogen kommer ind på emner som død, sorg, hemmeligheder, mord, psykisk sygdom, druk, familie, selvmord og voldtægt blot for at nævne et par stykker. Oveni kommer så alt det paranormale med ånder, overnaturlige hændelser, besættelse og syner. Så måske var det jeg manglede en lidt bedre balance mellem de paranormale og de realistiske aspekter. Men jeg synes stadig at det var en rigtig god historie.

Rebekka er 16 år, men flere gange virker hun til at være meget yngre, og jeg blev faktisk ved med at glemme at hun skulle forestille at være 16 år. Det irriterede mig en gang imellem, men for det meste kunne jeg godt se bort fra det. Jeg synes at Rebekkas mor overreagerede et par gange, så hende var jeg ikke så vild med. Martin var en interessant karakter, da han selv har oplevet paranormale fænomener og han er den eneste, der tror på Rebekka. Jeg kunne også rigtig godt lide Iselin, som er Rebekkas kusine, selvom hun nogle gange var lidt for jaloux, så det begyndte at virke kunstigt. 

Dødens spil er en underholdende YA fortælling, hvor der er fokus på realistiske emner, paranormale oplevelser og en lille smule gys. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse videre i serien, hvor jeg håber at der bliver skuret en tand op for gyset.


3,5/5 stjerner

Titel: Dødens spil // Originaltitel: Dødens spill
Forfatter: Anne Elvedal
Serie: Dødens spil #1
Originalsprog: norsk // læste på dansk
Forlag: Straarup & Co
Udgivet: 2021 (denne udgave) // oprindelig udgivet 7.september 2020
ISBN: 9788775491728
Sideantal: 352

Ingen kommentarer:

Send en kommentar