Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 29. november 2021

Rumvæsner, zombier, hekse og sværdkamp


På det seneste har jeg læst en lille stak engelske tegneserier for børn og unge, som jeg vil anmelde samlet her. Der er lidt for enhver smag, hvis man godt kan lide science fiction, zombier, hekse, varulve, magi, eventyr og humor.


Den første tegneserie er Long Distance af Whitney Gardner, som jeg først troede var en realistisk tegneserie, men som endte med at have flere science fiction elementer, som jeg ikke lige have set komme. 
Vega er flyttet til en ny by med sine fædre, hvilket har betydet at hun har været nødt til at forlade hendes bedste (og eneste) ven Halley. Vega er overbevidst om at hun aldrig får en ny ven igen. Hendes forældre sender hende på en sommerlejr for, at hun kan vende sig til sit nye liv og få nye venner. Hun gør ikke det store forsøg på at få nye venner i starten, men da der begynder at ske flere og flere mærkelige ting i lejren, slår hun sig sammen med nogle af de andre, og begynder at undersøge, hvad der er på færde.


Tegnestilen er en lille smule for enkel efter min smag. Den er fin, men jeg blev desværre ikke særlig overvældet af den. Til gengæld kunne jeg rigtig godt lide budskabet i historien. Det er en nemlig en rigtig sød historie om at få nye venner, og om at blive venner med folk man ikke lige havde regnet med kunne blive ens venner. Long Distance er en rigtig sød og hyggelig historie, og jeg kunne rigtig godt lide science fiction elementerne, som blev blandet ind i den realistiske historie på en troværdig måde.


Den næste tegneserie er Ever After af Olivia Vieweg, og her var det forsiden, der lokkede mig til at samle den op.
Ever After handler om pigerne Vivi og Eva, som lever i en verden, hvor zombier vandrer rundt. Vivi kæmper med sorgen og skylden over at miste hendes lillesøster til zombierne. 
Eva arbejder på zombiehegnet rundt om byen, men en dag, hvor Vivi skal hjælpe til går det galt og en zombie trænger ind og inficerer en tredje pige. Eva bliver tvunget til at slå pigen ihjel. Eva er også blevet såret af zombien, men skjuler det for de andre. Både Vivi og Eva ender med at forlade byen, og de slå sig sammen for at kunne overleve udenfor murene.


Jeg kunne godt lide tegnestilen i Ever After, men det var stort set også det eneste, som tiltalte mig. Jeg synes historien er alt for rodet, og jeg kunne ikke rigtig finde et formål med den. Jeg fandt den ikke underholdende eller oplysende. Jeg synes derimod, at den var lidt kedelig. Nu har jeg også læst rigtig mange zombiehistorie, men jeg synes ikke at denne tegneserie gav noget nyt til genren. Den er blot ok. Men hvis du ikke har læst særlig mange zombiehistorie, kan det være at du får mere ud af den end jeg gjorde.


Mooncakes af Suzanne Walker og Wendy Xu er en graphic novel jeg har set rigtig mange gange på Instagram i år. Derfor besluttede jeg mig for at bestille den fra biblioteket, og selv prøve kræfter med den. Vi møder Nova, som er en ung heks, der bor sammen med sine bedstemødre. En aften i skoven møder hun barndomsvennen Tam, der er en varulv. Tam kæmper mod en dæmon, der har besat en hest, og de to slår sig sammen for at bekæmpe den, og dem der står bag. Det viser sig dog ikke til at være helt nemt, men heldigvis har de hinanden.


Det ville være løgn, hvis jeg ikke sagde, at jeg havde ret høje forventninger til Mooncakes. For det havde jeg, men desværre blev de aldrig rigtig indfriet. Jeg kunne godt lide tegnestilen, som var farverig og magisystemet som var interessant, men historien lod en del tilbage at ønske. Den var ikke særlig stærk, og jeg hadede at Nova og Tams forhold nærmest udviklede sig udenfor siderne. Deres forhold udviklede sig utrolig stærkt, og jeg følte, at jeg gik glip af en hel masse, hvilket gjorde, at jeg ikke rigtig knyttede mig til dem. Når det er sagt, havde den flere elementer, som jeg godt kunne lide, så det er en god graphic novel. Jeg havde blot forventet noget mere. 


Jeg har gemt det bedste til sidst, for jeg elskede simpelthen Dungeon Critters af Natalie Riess og Sara Goetter.
Vi møder en flok venner, der er meget forskellige, som sammen drager ud på forskellige vilde eventyr, hvor de altid ender med at kæmpe mod onde kræfter. Men da den ene bliver anklaget for mord, kan det være enden på deres venskab.


Dungeon and Dragons inspirationen var meget stærk og tydelig. Tegnestilen var fed, fantasifuld og farverig. Jeg elskede karakterne, deres venskab, deres eventyr, magien, dialogen og humoren. Det hele spillede bare så godt sammen, og skabte en virkelig god og rørende historie. Jeg håber, så meget at der kommer en 2ér på et tidspunkt, for jeg er slet ikke færdig med hverken karakterne eller universet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar