Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 15. november 2021

Havfruer – Magiske fakta og fortællinger af Stine Bødker

"Havfruer er de skønneste væsner, du kan forestille dig. Smukke og overjordiske med fortryllende stemmer. Stærke, selvstændige og nogle gange farlige. Men er de naturånder? Fabeldyr? Gudinder? Eller bare hemmelige havdyr? Fortællinger om havfruer går langt tilbage i tiden og findes i mange kulturer. Tanken om at smukke, fortryllende og stærke havkvinder boede i havene har skabt mange eventyr og myter, og selvom der findes mange forskellige havfruer, er de alle magiske og selvstændige væsner."


Jeg har så længe, som jeg kan huske (eller i hvert fald siden jeg så Disney’s Den Lille Havfrue som barn) været fascineret af havfruer. For mig virkede det helt fortryllende at leve i vandet, hvad enten der nu var tale om havvand eller søvand, og så bare svømme lige så stærkt som det var muligt ved hjælp af en skællet fiskehale. Det var i hvert fald den følelse jeg prøvede at manifestere, da jeg gik til svømning som barn og teenager. 
Men altså havfruer og havfruehistorier har altid virket tillokkende på mig, og derfor blev jeg rigtig glad, da jeg fandt Stine Bødkers bog Havfruer – Magiske fakta og fortællinger på biblioteket. 

Havfruer – Magiske fakta og fortællinger er en fagbog henvendt til børn, som blander fakta med myter og fortællinger om havfruer. Bogen starter helt traditionelt med hvad en havfrue er og hvordan hun ser ud, som er vigtig at få på plads, fordi der er faktisk rigtig mange forskellige måder en havfrue kan se ud på, alt afhængig, hvor du er i verden, og hvilke havfruefortællinger du er vokset op med. Dernæst dykker bogen ned i hvor havfruerne bor, hvilke redskaber de benytter sig af, deres magiske evner, og hvad man skal gøre, hvis man møder en havfrue. Der er også et kapitel om andre havvæsner, såsom havmænd, havhekse og havuhyrer. 
Alle faktaene bliver blandet med kort fortalte myter og sagn fra forskellige områder i verden. Det er en rigtig fin balance mellem fakta og myter, som jeg tror, vil tiltale målgruppen. 

Jeg kunne selv godt have tænkt mig, at bogen var længere, men det er, fordi jeg finder emnet så fascinerende, og bare gerne vil have endnu mere. Og jeg vil gerne have mere af Emil Landgreens eventyrlig smukke illustrationer. Havfruer – Magiske fakta og fortællinger  er nemlig gennemillustreret med hans flotte streg. Illustrationer er detaljerede og farverige med en overvægt af blå, grønne og pink/lilla nuancer, som jo hører sig til. De er ganske simple magiske ligesom de væsner, der bliver portrætterede. 

Havfruer – Magiske fakta og fortællinger er en virkelig smuk og lærerig bog, som nok skal fange både store og små havfrueelskere. 


4/5 stjerner

Titel: Havfruer – Magiske fakta og fortællinger
Forfatter: Stine Bødker // Illustrator: Emil Landgreen
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Gads Børnebøger
Udgivet: 14. september 2021
ISBN: 9788762734388
Sideantal: 40

Ingen kommentarer:

Send en kommentar