Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 18. februar 2022

En episk fortælling om tis og trolddom af Kim Ace

"Rasmus er en ægte fantasynørd, som aldrig rigtig har haft nogen venner. Men da Xander flytter til byen, oplever Rasmus for første gang, hvordan det føles at have en rigtig ven. Samtidig begynder der dog at ske flere uforklarlige ting omkring dem, og en dag står drengene over for et skrækindjagende monster, der tvinger dem ind i en verden fuld af magi, eventyr, ondskab og hemmeligheder."


Rasmus har været forældreløs siden han var tre år gammel, men bor hos en plejefamilie, der består af forældrene Vita og Bjørn, 16-årige Trols samt lille Roberta. Rasmus selv er 13 år, han er lille og tynd, tisser i sengen og har ingen venner. Til gengæld kan han rigtig godt lide fantasy, og ved en helt masse om emnet. En dag flytter Xander ind på samme gade som Rasmus, og de skal også gå i samme klasse. Rasmus og Xander bliver venner, men mystiske ting begynder at ske omkring dem, og lige pludselig befinder de sig i en fremmed verden,

En episk fortælling om tis og trolddom er første bind i en ny dansk trilogi, henvendt til børn fra 8-9 år og op. Bog 2 er allerede udkommet, og jeg håber ikke at vi skal vente alt for længe på den sidste bog. 
Bogen foregår skiftevis i vores almindelige verden og i en anden verden med navnet Erytnevia. Erytnevia er en verden med to måner, og hvor der findes både magi og monstre. Rasmus og Xander finder ud af, at der er noget galt i Erytnevia, og de bliver opsatte på at hjælpe befolkningen.  
Vi er rigtig meget i den almindelige verden, hvor vi får et godt indblik i Rasmus' hverdagsliv og problemer. Jeg savnede dog lidt mere fantasy, men der bliver heldigvis bygget mere og mere på hen mod slutningen af bogen. 

Bogen er underholdende og tilsat en god portion humor. Jeg kunne godt lide skrivestilen. Den var bare virkelig fængende, og bogen er rigtig velskrevet. 
Rasmus og Xander er også et godt makkerpar, og det var fedt at se, hvordan deres venskab udvikler sig løbende. 
Mit ønske er at der kommer mere magi og fantasy i den næste bog, for selvom den almindelige verden er fin, vil jeg meget gerne vide mere om Erytnevia, og de kræfter som Rasmus og Xander besidder.

En episk fortælling om tis og trolddom er en fængende og fantasifuld bog til børn, som tager fat i nogle vigtige temaer på en god og humoristisk måde.


3/5 stjerner

Titel: En episk fortælling om tis og trolddom
Forfatter: Kim Ace
Serie: Geminiforbandelsen #1
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Carlsen
Udgivet: 13. april 2021
ISBN: 9788711995464
Sideantal: 252

Ingen kommentarer:

Send en kommentar