Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 28. februar 2022

Blodbaner af Martin Wangsgaard Jürgensen & Jacob Holm Krogsøe

"'Det første, hun så, var øjnene på Kristus, der var malet som den gode hyrde på altertavlen foran hende. De milde, studerende øjne gav hende kvalme.'

Danmark sveder. Alt er varmt, og landskabet tørrer ud. Et sted i Vestjylland er præsten Charlotte ved at miste sig selv til noget ulmende og farligt, der langsomt er ved at overtage hende indefra. Hendes mand, Søren, føler, at han deler bolig med en fremmed, og deres to børn begynder at blive bange for deres mor.

På Vesterbro i København bliver der begået et brutalt mord, der har relation til Charlotte og ældgamle riter. Ugerningen har dybe rødder og peger mod en hemmelighed på den lille ø Fur i Limfjorden." 


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget]

En prostitueret bliver brutalt myrdet i en cykelkælder i København. Morderen føler en mørk kraft trække i sig, og begiver sig mod Jylland. Imens frygter præsten Charlotte, at hun er ved at få Alzheimers, da hun plages af nogle mærkelige blackouts. Men det viser sig, at det er noget helt andet der er på spil, og hendes familie ser frygtsomme til fra sidelinjen, mens hun langsomt ændrer sig.  

Jeg gik ind i Blodbaner uden at vide særlig meget om, hvad den handlede om andet end hvad der kan læses på bagsiden. Og det fungerede rigtig godt for mig. 
Bogen er delt i to dele, hvor vi i første del lige så stille lærer de forskellige karakterer bedre at kende. Historien springer lidt rundt mellem både karakterer og tid (vi får blandt andet nogle flashbacks). Et lille stykke tid var jeg en smule forvirret, men det giver så meget bedre mening, jo længere man kommer ind i romanen. I anden del arbejder romanen og karakterne sig tættere og tættere på det ultimative klimaks.

Plottet er skruet rigtig godt sammen, og spændingsniveauet er helt i top. Romanen er flere steder meget blodig og voldsom, så den er bestemt ikke for sarte sjæle. Selv jeg som har læst og set rigtig meget horror, måtte lige sunde mig en gang imellem. 
Karakterne er også virkelig fascinerende. Man ved ikke rigtig hvem man skal holde med, hvis man da overhovedet kan holde med nogle af dem(?). Forfatterne kan godt lide at fucke lidt med deres læsere, og jeg er her for det. 

Jeg er vild med kombinationen af naturmyter, gamle ritualer og horror. For min skyld måtte der gerne have været endnu mere fokus på naturmyter og gamle, mærkelige ritualer, for det synes jeg var meget interessant. 

Blodbaner er en solid dansk horrorroman, der er uhyggelig og skræmmende på flere planer. Er du horrorfan, kan jeg på det varmeste anbefale dig at læse den. Du får måske mareridt og en stor lyst til at holde dig langt væk fra skove, men du vil helt sikkert ikke fortryde det.


4/5 stjerner

Titel: Blodbaner
Forfatter: Martin Wangsgaard Jürgensen & Jacob Holm Krogsøe
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Calibat
Udgivet: August 2021
ISBN: 9788794164030
Sideantal: 251

Ingen kommentarer:

Send en kommentar