Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 6. februar 2023

Nådeløs af Namina Forna

"Det er nu seks måneder siden, at Deka befriede gudinderne i Otera og opdagede sandheden om sig selv. Krig hærger i hele riget, og Deka må lede offensiven, som viser sig at være mere omfattende end først antaget. Samtidig ser nye hemmeligheder dagens lys, og snart må Deka sætte spørgsmålstegn ved alt det, hun lige har lært at tro på. For er de gyldne gudinder, hvad de giver sig ud for at være, og hvad er det for en mørk og nådeløs kraft, som pludselig dukker op og truer med at overgå Deka i styrke? Er Deka overhovedet i gang med at redde verden - eller er hun i virkeligheden med til at ødelægge den?"
 


Jeg var desværre ikke særlig vild med den første bog, De Blodgyldne, men da jeg allerede havde lånt efterfølgeren, Nådeløs, besluttede jeg at gøre et forsøg med den. Og den overraskede mig faktisk positivt, hvilket jeg ikke lige havde forventet. Bevares den har stadig nogle ting (mange er gengangere fra den første bog), som jeg ikke er vild med, men overordnet set var den bedre end den første.


Lad os starte med de ting som jeg godt kunne lide:

Slutningen var virkelig god. Den var spændende og overraskende, og formåede at gøre mig virkelig hooket på at læse bog tre, når den engang udkommer.

Universet er stadig interessant, og selvom jeg ikke helt fik den worldbuilding, jeg havde håbet på, 

Plottet er godt skruet sammen de fleste steder, og jeg var meget godt underholdt.

Skrivestilen fungerede lidt bedre end i etteren. Der er stadig steder, hvor der er for meget tell i stedet for show, og det irriterer mig, for det trækker mig ud af handlingen. Men alt i alt var det ok.


Jeg kunne knap så godt lide:

At alle karakterer åbenbart skal have en romantisk partner, men der var ikke plads til at udvikle forholdene, så de føles bare forceret og dybest set ligegyldige.  
Jeg ville meget hellere ser deres venskaber udfolde sig. Det havde været mere fængende.

Deka bliver desværre alt for overpowered i løbet af historien. Hun får den ene nye magiske kraft efter den anden, og det fjerner meget af den tension, som der kunne have været omkring hendes karakter. Jeg frygtede aldrig for hendes liv, fordi hun kan klare alt nu. 


Dødløs bliver aldrig en ny favoritserie for mig, men Nådeløs viste sig at være fin underholdning, så jeg har planer om at læse 3'eren, hvis der ikke går alt for lang tid før den udkommer.

3/5 stjerner

Titel: Nådeløs // Originaltitel: The Merciless Ones
Forfatter: Namina Forna
Serie: Dødløs #2
Originalsprog: engelsk // læst på dansk
Forlag: Gutkind
Udgivet: 13. oktober 2022 (denne udgave) // oprindelig udgivet 31. maj 2022
ISBN: 9788743401957
Sideantal: 475

Ingen kommentarer:

Send en kommentar