Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 29. marts 2023

Shiftathon #2 - opsummering


Lørdag d. 18. marts
Det var egentlig meningen at jeg vil tyvstarte på Shiftathon i går, men det kom desværre ikke til at ske. Til gengæld fik jeg både gjort badeværelset rent og ryddet op i mit klædeskab, hvilket var meget rart. Jeg fik også skrevet tre anmeldelser til bloggen om aftenen.

I dag har jeg brugt formiddagen på at træne, vaske tøj og støvsuge. Det meste af min eftermiddag/aften brugte jeg i Aarhus, da jeg skulle ind og se Dracula på Aarhus Teater. Det var en virkelig fed, flot og gennemført forestilling.
Jeg fik dog også startet på Darkfever af Karen Marie Moning, som tegner lovende.

Antal bøger: 0
Antal sider: 65

Søndag d. 19. marts
Jeg startede dagen med at træne. Efter morgenmad fik jeg sat nogle ting i min garage, som på et tidspunkt skal køres på genbrugspladsen. Så fik jeg taget et par billeder til nogle anmeldelser. Jeg havde planer om at læse det meste af dagen, men det kom jeg ikke til. Og selvom jeg er lidt skuffet over det, er jeg til gengæld virkelig glad for, at jeg endelig har fået ryddet op i mit bibliotek. Jeg har unhaulet tæt på 100 bøger, fået sat de resterende bøger på plads på reolerne, fået tørret støv, støvsuget og vasket gulv. Jeg er så glad for at biblioteket endelig er ryddet op, for det er virkelig noget jeg har udsat længe, fordi det har virket så sådan en uoverkommelig opgave. Nu er det et lækkert og indbydende rum, og jeg glæder mig til at alle de bøger, som jeg skal læse derinde.
Jeg kunne selvfølelig have hørt en lydbog, mens jeg ryddede op, men jeg havde mere lyst til at gense Miss Americana, og derefter faldt jeg i et YouTube hul.
Jeg fik dog begyndt på Død i familien af Charlaine Harris, som af nogle bliver betegnet som urban fantasy, så den kommer jeg til at tælle med her.
Jeg fik også læst lidt mere af Darkfever før jeg faldt i søvn.

Antal bøger: 0
Antal sider: 144


Mandag d. 20. marts
Jeg har været på kursus i Middelfart hele dagen sammen med nogle kollegaer, så det er ikke blevet til særlig meget læsning. Da jeg kom hjem var klokken næsten 18, og jeg trængte virkelig til at gå en tur efter at have siddet ned det meste af dagen. Jeg gik en tur på ca. 20-25 min, men så var jeg også virkelig sulten. Jeg fik lavet en hurtig aftensmad og spist den, mens jeg så en video med Jen Campbell.
Jeg havde ikke særlig meget energi/koncentration, så det blev kun til 14 sider i Darkfever, før jeg faldt i søvn.

Antal bøger: 0
Antal sider: 158

Tirsdag d. 21. marts
Jeg var på arbejde i dag, hvor jeg havde en mere fysisk aktiv dag end mandagen. Jeg afspadserede også et par timer (fordi jeg skal have en længere dag i morgen), så det var rart at komme lidt før hjem.
Jeg fik trænet om eftermiddagen til et afsnit af Angel (som jeg er ved at gense). Derefter stod den på aftensmad. I stedet for at se tv satte jeg mig med Darkfever og fik faktisk læst en del. Det skal jeg huske at gøre oftere, så jeg ikke ryger i Netflix fælden.
Jeg fik også snuppet et par kapitler af min lydbog, Død i familien, så alt i alt var det en ok læsedag.

Antal bøger: 0
Antal sider: 276

Onsdag d. 22. marts
Jeg startede dagen med at træne. Efter et bad spiste jeg morgenmad, og jeg havde lidt tid til at læse i Darkfever før jeg skulle have et arbejdsrelateret onlinemøde. Efter mødet var slut skulle jeg ind på arbejdet, fordi jeg havde aftenvagten i bogbussen. Bogbusvagter er altid så hyggelige, og denne var ingen undtagelse. Jeg havde taget Darkfever med, så jeg kunne læse i den i min pause. 
På vej hjem fik jeg også hørt noget mere af Død i familien, og jeg fik også læst lidt mere i Darkfever inden jeg faldt i søvn. 

Antal bøger: 0
Antal sider: 416

Torsdag d. 23. marts
Min sidste arbejdsdag før en forlænget weekend, som jeg har set frem til, fordi jeg skal besøge mine forældre. Yeah! Jeg glæder mig til tre dage med familiehygge.
Efter arbejde tog jeg et lille smut i Randers Regnskov, da det er et stykke tid siden jeg sidst har været der. Jeg har årskort, men har ikke lige kunne få et besøg passet ind, men jeg vil forsøge at blive bedre til det her i foråret/sommeren.
Jeg fik også endelig læst min første bog færdig, som blev Død i familien. Lydbogsserien har skiftet oplæser, og det har jeg ikke helt vænnet mig til. Ikke fordi hun gør et dårligt arbejde, jeg havde bare vænnet mig til den oprindelige stemme. Derfor overvejer jeg også kraftig at skifte over til de fysiske bøger for de resterende bøger i serien.

Antal bøger: 1
Antal sider: 617

Fredag d. 24. marts
Så er det blevet den sidste dag i Shiftathon, og jeg har sørme fri i dag. Jeg skal nemlig hjem på forlænget weekend hos mine forældre, så min far kom og hentede mig om formiddagen. 
Over middag gik min mor og jeg en tur med hundene og bagefter slappede jeg af med at læse nogle kapitler i Darkfever inden aftensmaden. Jeg manglede nemlig ikke særlig meget.
Mine brødre skulle i biografen, og jeg skulle åbenbart med - de havde i hvert fald købt billet til mig, så vi tog ind og så John Wick 4, som var en underholdende film.
Det var sent, da vi kom hjem igen, men jeg nåede at læse de sidste sider i Darkfever, så dermed har jeg læst 2 bøger i løbet af Shiftathon.

Antal bøger: 2
Antal sider: 698


Nogle erfaringer jeg har gjort mig i denne runde er, at når readathonet kun er en uge lang, så skal jeg for fremtiden sørge for at dedikere mere tid til læsning i de første par dage. Ellers føler jeg, at jeg er evigt bagefter og ikke får gjort nogle fremskridt. Det påvirker min motivation og læseglæde, så det skal jeg være ekstra opmærksom på. Generelt skal jeg sørge for at prioritere min læsning, og gerne i perioder af flere sammenhængende timer (også udenfor readathons).
Jeg skal også arbejde på at sænke mine forventninger til, hvad jeg rent faktisk kan nå at læse. Jeg sætter lige høje nok forventninger til mig selv, og jeg ender bare med at skuffe mig selv, når jeg ikke når dem. På den anden side kan jeg også lide at udfordre mig selv og lave en masse læseplaner, så jeg skal lige arbejde på at finde en balancegang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar