Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 14. april 2023

Darkfever af Karen Marie Moning

"When her sister is murdered, Mac journeys to Ireland in search of answers. The quest to find her sister's killer draws her into a shadowery realm where nothing is as it seems, where good and wvil wear the same treacherously seductive mask. She is soon faced with an even greater challenge: staying alive long enough to learn how to handle a power she had no idea she possessed - a gift tha allows her to see beyond the world of man, into the dangerous realm of the Fae..."


Jeg har haft Darkfever stående på reolen i nogle år efterhånden, og jeg tænkte at nu var det vist på tide at prøve kræfter med den. (Den er også første del af en serie, så det var en oplagt mulighed for at se om, det var en serie, jeg ville læse videre i).

MacKaylas (Mac) søster bliver myrdet i Dublin, men inden har hun lagt en kryptisk besked på Macs telefon. Mac drager derfor til Irland, for at finde nogle svar. Mac opdager dog snart at der er nogle mærkelige kræfter på spil, da hun kan se nogle mærkelige væsner, som ingen andre kan se. Det viser sig at Mac er en sidhe-seer, som blandt andet betyder at hun kan se feer. Problemet er at feerne ikke nødvendigvis bryder sig om at blive set af hende.

Darkfever er meget klassisk urbanfantasy fra start 00'erne, eller det er i hvert fald den vibe jeg sidder tilbage med. Det er bestemt ikke dårligt, for jeg var godt underholdt, mens jeg læste den, men der er visse ting, som nok ikke ville fungere så godt i dag. 

Mac er vores hovedperson, og hun er ikke en badass kriger (endnu?). Hun er en smule naiv til tider, og jeg savnede måske, at hun havde lidt flere ben i næsen. Hun er ikke en karakter, der virkelig trådte ud af siderne for mig, men det tænker jeg godt kan ske i de næste bøger, så derfor glæder jeg mig til at følge hendes udvikling.
Jeg var ikke helt solgt på Jericho Barrons. Han er sexistisk til tider, og behandler Mac som et barn ved flere lejligheder. Jeg er lidt bange for, at han bliver en potentielt romantisk partner til Mac i senere bøger, og den ide er jeg ikke så vild med. Det kan selvfølgelige være at han udvikler sig i en lidt mere positiv retning (hvilket jeg håber på!), men lige nu shipper jeg dem ikke. 

Jeg kunne rigtig godt lide alt worldbuildingen omkring de forskellige feer og courts, som jeg håber bliver udbygget endnu mere i de efterfølgende bøger. Beskrivelserne af Dublins gader er meget stemningsfyldte. Jeg ved ikke om de passer, for jeg har aldrig været i Dublin, men jeg fik lyst til slentre ned af gaderne.

Darkfever leder kraftig op til en efterfølger, som jeg heldigvis har stående på reolen. Det er en sjov og underholdende roman med et spændende take på feer og den folklore der knytter sig dertil.


3,5/5 stjerner

Titel: Darkfever
Forfatter: Karen Marie Moning
Serie: Fever #1
Sprog: engelsk
Forlag: Gollancz
Udgivet: 1. september 2011 (denne udgave) // oprindelig udgivet 31. oktober 2006
ISBN: 9780575108493
Sideantal: 342

Ingen kommentarer:

Send en kommentar