Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 5. april 2023

Mørkets tjener af Anne Elvedal

"Efter fire måneder på en ungdomspsykiatrisk afdeling, vender Martin tilbage til Hommelvik. Det er meget, han ikke husker fra den seneste tid. Han har heller ikke talt med Rebekka. Da han finder ud af, at hun er forsvundet og hører rygterne om, at hun skulle have slået sin kusine ihjel, prøver Martin at finde hende - og opdager, at farlige mørke kræfter hjemsøger byen.

Hvem er det, der trodser udgangsforbuddet og smadrer vinduet i hans værelse? Hvem er den mystiske pige, han drømmer mærkelige drømme om? Og hvorfor kan han ikke komme af med den kvalmende fornemmelse i brystet, der får ham til at glemme så mange ting?" 


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget]


Mørkets tjener er tredje og sidste bog i trilogien om Dødens spil. Vi er atter tilbage i nutiden efter en afstikker til fortiden i Den sorte brud. Denne gang følger vi Martin, som var en af bipersonerne i Dødens spil, og som havde en særlig forbindelse til Rebekka, da han ligesom hende har særlige evner.
Rebekka er forsvundet, og da der går rygter om at hun har dræbt sin kusine, forsøger han ihærdigt at finde hende før andre gør det. Det bliver dog ikke en særlig nem opgave, da både menneskelige og overnaturlige kræfter prøver at standse ham.

Jeg kunne rigtig godt lide opklaringsmysteriet i Mørkets tjener, hvor vi lige så langsomt fik flere og flere puslespilsbrikker at sætte sammen. Jeg synes dog at slutningen gik en lille smule for hurtigt, og epilogen var heller ikke rigtig nødvendig efter min mening. Men derudover var flowet i historien rigtig fin.
Spændingskurven i romanen er også rigtig god. Den er støt stigende indtil klimaks, og der er flere uhyggelige scener, som jeg virkelig godt kunne lide. Stemningen er godt beskrevet med den unaturlige varme og den er yderst trykkende, og man ved bare at der snart sker noget slemt.

Jeg fandt Martin en mere anonym og afdæmpet karakter i forhold til dem vi fulgte i de to foregående romaner. Det er der såmænd ikke noget galt i, men der var et par gange, hvor jeg ønskede at han ville stod mere fast både over for sig selv, men i den grad også over for andre og ikke altid var så medgørlig. Der er også flere ting han ikke kan huske, og selvom de nogle gange er med til at øge spændingen bliver de også lidt for bekvemmelige indimellem.

Mørkets tjener er en spændende afslutning på en underholdende og medrivende gysertrilogi. Det er en velskrevet roman, og meget velegnet til unge, der gerne vil læse en trilogi, der aldrig bliver alt for uhyggelig, men dog alligevel byder på nogle solide gys undervejs.


4/5 stjerner

Titel: Mørkets tjener
Forfatter: Anne Elvedal
Serie: Dødens spil #3
Originalsprog: norsk // læst på dansk
Forlag: Straarup & Co.
Udgivet: 17. marts 2023
ISBN: 9788775923625
Sideantal: 324

Ingen kommentarer:

Send en kommentar