Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 6. juni 2023

Dødedans af Carsten Bossen Christiansen

"Den erfarne dødedanser Raya har lagt sin tid i Alliancens stærkeste eliteenhed, Kandraen, bag sig, men da hendes gamle soldaterkammerat, det godmodige muskelbundt Lynch, opsøger hende forfulgt af ansigtsløse, uhyggelige mænd, tvinges de to ud på en farefuld færd for at finde svar. Hvem er den mystiske troldkvinde, der ledte Kandraen i et blodigt baghold og lader til at kunne kontrollere de ansigtsløse uden et ord? Og kan Raya blive ved med at undslippe den fortid, som drev hende bort fra hære i første omgang?"


Jeg havde svært ved at komme ind i Dødedans, da jeg først startede på den. Faktisk gik jeg i gang med den et par gange, men hver gang kom jeg ikke særlig langt, før jeg lagde bogen fra mig. Men en dag satte jeg mig for at nu ville jeg læse de første 50 sider i et stræk, og derefter tage en beslutning om jeg skulle læse videre eller dnf'e bogen for good. Jeg er virkelig glad for, at jeg gjorde det, for jeg endte med at blive fanget af historien og læse romanen færdig.

Vi er i en verden, hvor flere lande er på randen af krig. Raya, tvillingebroren Valen og vennen Norlin har holdt sammen siden barndommen. De endte alle som soldater i Alliancen, og startede sammen eliteenheden Kandraen. Men noget sker for Raya, og hun forlader sin familie og venner. Men to år efter opsøger Lynch, tidligere soldaterkammerat, hende. Kandraen er faldet i et baghold, og han bliver jagtet af ansigtsløse, overnaturlige stærke mænd. Sammen begiver de sig ud på en rejse for at få svar og ikke mindst hævn.
Starten var måske nok en smule rodet, men derefter er der lagt op til en episk fantasyfortælling. Jeg kan rigtig godt lide at vores hovedpersoner er voksne med livserfaring. De har oplevet lidt af hvert i deres liv, som har været med til at forme og danne dem. Vi følger fortrinsvis Raya, men synsvinklerne skifter løbende mellem flere af karaktererne. Hvilke synsvinkler vi følger er altid navngivet i starten af kapitlerne. De skiftende synsvinkler fungerer meget godt, og er med til at skabe flow i handlingen. De gør også, at vi kommer ind under huden på karakterne, især Raya, Lynch, Aein og Hannah. De venskabelige drillerier imellem de fire er også veludførte.
Handlingen er spændende og til tider meget hæsblæsende. Jeg håber, at magien kommer til at fylde lidt mere i de næste bøger, og bliver lidt mere uddybet end den var her.

Dødedans er en medrivende og velskrevet fantasydebut, som jeg varmt kan anbefale til alle fantasyelskere.


4/5 stjerner

Titel: Dødedans
Forfatter: Carsten Bossen Christiansen
Serie: Vogternes fald #1
Sprog: dansk
Forlag: Krabat
Udgivet: 1. juni 2022
ISBN: 9788794244176
Sideantal: 452

Ingen kommentarer:

Send en kommentar