Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 27. juni 2023

De åndløse af Cecilie Kørner Jeppesen

"Da livet på Skærkysten i det kolde nord trues af en mystisk sygdom, må jarlsdatter Alifair drage ud på en farlig rejse for at redde sin klan. For kuren findes kun i det forbandede Stormbjerg, bevogtet af ond magi og åndløse væsner, der efter sigende ikke kan dø. Turen er for farlig at klare alene, så Alifair må modvilligt slutte sig til den dovne, drikfældige høvdingebror, Lugh, fra den allierede dværgeklan. Det er ikke et partnerskab nogle af dem ønsker, men Stormbjerget er en brutal modstander, og parrets fælles evner kommer på en hård prøve – for bjergets mørke gemmer på andet end blot uvæsner og forbandelser."


Dværgeklanen Stålvædderne og menneskeklanen Ravjægerne har i flere år haft en alliance, hvor de hjælper hinanden mod trusler fra andre mere fjendtlige klaner, hvad enten de er mennesker eller dværge. Da en mystisk sygdom udbryder i de to samfund, drager menneskemageren Alifair og dværgekrigeren Lugh ud på en farefulde mission til Stormbjerg, som siges at være hjemsøgt, men som også er det eneste sted, hvor de måske kan finde en kur.

Det er virkelig lang tid siden jeg har læst en fantasy, hvor dværge har været en central del af universet, så det var virkelig fedt at opleve i De åndløse. Generelt virker det til et spændende univers som forfatteren har skabt. Man får tilpas med informationer uden at det bliver infodump og påklistret, og det virker til at universet organisk kan blive udvidet i de næste bøger, hvilket jeg ser frem til. Det virker også meget troværdigt og velfungeret. Der er en stemning af klassisk fantasy, som jeg godt kunne lide, og som jeg synes er en del af bogens styrke og charme.

Forfatteren skriver godt med både fine beskrivelser og dialoger. Der er dog nogle grammatiske fejl og slåfejl, men de ødelægger heldigvis ikke læseoplevelse. 

Romantikken mellem Alifair og Lugh fylder en del og tager desværre lidt af tempoet ud af historien. Det var nok det, der trak mest ned i min læseoplevelse. Jeg synes den fyldte lidt for meget til tider og gik lidt i ring, så der kunne man måske have cuttet lidt i det.
Kampscenerne er virkelig godt beskrevet, spændende og drabelige. Der bliver ikke lagt fingrene imellem, og jeg er her for det. Der er noget på spil, og det kan man mærke. Slutningen er virkelig spændende og ligger fint op til en 2'er.
Mysteriet bag den mystiske sygdom var også interessant at følge med i, og jeg var nysgerrig på hvad/hvem der stod bag.

De åndløse er en rigtig fin og fængende fantasy debut, og jeg glæder mig til at læse videre i serien.


3,5/5 stjerner

Titel: De Åndløse
Forfatter: Cecilie Kørner Jeppesen
Serie: Knust rav, brudt stål #1
Sprog: dansk
Forlag: Skriveforlaget
Udgivet: 20. september 2022
ISBN: 9788794294836
Sideantal: 504

Ingen kommentarer:

Send en kommentar