Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 13. juni 2023

The Initial Insult af Mindy McGinnis

"Tress Montor's family used to mean something - until she didn't have a family anymore. When her parents disappeared seven years ago while driving her best friend home, Tress lost everything. The entire town shuns her now that she lives with her drunken, one-eyed grandfather at what locals refer to as the "White Trash Zoo."

Felicity Turnado has it all: looks, money, and a secret. One misstep could send her tumbling from the top of the social ladder, and she's worked hard to make everyone forget that she was with the Montors the night they disappeared. Felicity has buried what she knows so deeply that she can't even remember what it is . . . only that she can't look at Tress without feeling shame and guilt.

But Tress has a plan. A Halloween costume party at an abandoned house provides the ideal situation for Tress to pry the truth from Felicity - brick by brick - as she slowly seals her former best friend into a coal chute. Tress will have her answers - or settle for revenge."


Min første Mindy McGinnis bog var The Female of the Species, som tog mig med storm. Jeg læste den tilbage i 2021, og har lige siden haft lyst til at læse mere af forfatteren. Men en ting er lyst, noget andet er rent faktisk at gøre noget ved det. Det skulle så knap tage mig to år, men nu er vi her igen. 
Jeg har slugt The Initial Insult, som er første bog i en duologi (og det skal i hvert fald ikke tage mig to år at læse den sidste bog!).

Tress og Felicity var engang venner, men det var før Tress' forældre forsvandt, mens de kørte Felicity hjem. Tress mistede alt, og alle i den lille by begyndte at sky hende som pesten. Felicity har til gengæld det hele både hvad angår udseende og penge. Men hun har også hemmeligheder, og det nogle farlige nogle af slagsen. Tress er overbevidst om at Felicity ved hvad der skete med forældrene, og hun udtænker en grum plan for at få afdækket sandheden.

Hvordan skal jeg lige forklare denne bog? Den er forrygende, væmmelig, barsk, hjerteskærende og så meget mere. Vi følger de to piger Tress og Felicity i både deres nutid og fortid. Vi ser deres venskab spire, og vi ser det falde fra hinanden igen. Det er en virkelig stærk oplevelse, og det hele bliver sat på spidsen med den plan som Tress har udtænkt for at få Felicity til at tale. Det er fandme vildt. 
Tress og Felicity står så levende frem, at det nærmest føles som om de kan træde ud af siderne hvert øjeblik det skulle være. Dynamikken imellem dem var virkelig fængende, og man kunne tydelig mærke, at der var meget historie og følelser imellem dem, som de skulle forholde sig til.

Romanen blander flere genrer såsom mysterie, thriller og horror, men mest af alt er der en dyster stemning over hele handlingen. Forfatteren skriver fortryllende og det er svært at slippe romanen igen, når man først er gået i gang.
The Initial Insult er slet ikke hvad jeg havde forventet, den er så meget mere end det. Det er en original og yderst kreativ young adult roman, som overraskede mig flere gange undervejs. Kan helt klart anbefales! 


4/5 stjerner

Titel: The Initial Insult
Forfatter: Mindy McGinnis
Serie: The Initial Insult #1
Sprog: engelsk
Forlag: Katherine Tegen Books
Udgivet: 4. januar 2022 (denne udgave) // oprindelig udgivet 23. februar 2021
ISBN: 9780062982438
Sideantal: 400

Ingen kommentarer:

Send en kommentar