Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 4. juli 2023

A Feast for Crows af George R. R. Martin

"After centuries of bitter strife, the seven powers dividing the land have beaten one another into an uneasy truce. But it's not long before the survivors, outlaws, renegades, and the carrion eaters of the Seven Kingdoms gather. Now, as the human crows assemble over a banquet of ashes, daring new plots and dangerous new alliances are formed while surprising faces - some familiar, others only just appearing - emerge from an ominous twilight of past struggles and chaos to take up the challenges of the terrible times ahead. Nobles and commoners, soldiers and sorceres, assassins and sages, are coming together to stake their fortunes... and their lives. For at a feast for crows, many are guests - but only a few are the survivors."



A Feast for Crows er fjerde bog i serien A Song of Ice and Fire, og det er også den svageste bog indtil videre.

A Feast for Crows er en bog, der er blevet delt op i to, (A Feast for Crows og bog fem A Dance with Dragons), fordi den blev for lang, og det kan desværre mærkes, hvor A Feast for Crows er den svageste, mens A Dance with Dragons er stærkere. 
Flere steder på nettet kan man følge læseforslag, hvor man læser de to bøger på samme tid, hvor man skifter imellem de to bøger, hvilket giver mening, da de foregår på samme tid, og samlet set følger man rigtig mange karakterer. Den metode kunne jeg desværre ikke benytte mig af, da jeg hørte bøgerne som lydbøger. 

A Feast for Crows er ikke en dårlig bog, men den føles som en opsamlingsbog og en igangsætter bog på samme tid. Den samler op fra de voldsomme begivenheder i de tidligere bøger, mens den sætter op til fremtidige plotspor i de næste bøger. Den kommer derved aldrig rigtig til at føles som en helstødt roman ligesom de andre har gjort. Meget af romanen føles lidt som unødvendig fyld, hvilket er en skam.

Jeg må også sige, at jeg savnede flere af de "store" karakterer, for jeg må indrømme at der er nogle karakterer, som jeg synes har en mere spændende historie end andre. Til gengæld var der så plads til flere små karakterer, og det var da fint at følge med dem, men igen følte jeg at de blev mere fyldagtige.
Jeg manglede også en afrunding eller opsamling på flere af de plotspor, som romanen satte i gang. Blandt andet vil jeg meget gerne vide, hvad der sker med Brienne, som er en af mine favoritter. Men jeg frygter lidt, at jeg aldrig får svaret, da jeg er begyndt at tvivle på om bog 6 og bog 7 nogensinde udkommer.

Har man læst de andre romaner i serien, skal man selvfølgelige ikke snyde sig selv for denne. Hvis jeg nogensinde genlæser den, tror jeg, at jeg finder en læseguide og læser A Feast for Crows og A Dance with Dragons på samme tid, for at se om det skulle ændre min læseoplevelse.


3/5 stjerner

Titel: A Feast for Crows
Forfatter: George R.R. Martin
Serie: A Song of Ice and Fire #4
Sprog: engelsk
Forlag: Bantam Books
Udgivet: 1. januar 2011 (denne udgave) // oprindelig udgivet 17. oktober 2005
ISBN: 9780553582024
Sideantal: 1061

Ingen kommentarer:

Send en kommentar