Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 25. juli 2023

Det forsvundne barn af Elena Ferrante

"1978: den nu anerkendte forfatter Elena flytter med sine to døtre tilbage til Napoli for at leve sammen med sin store kærlighed, Nino. Pludselig bor hun igen i det kvarter, hun har gjord alt for at komme væk fra, og her folder forholdet til veninden Lila sig ud på ny. Men rystelserne fra det store jordskælv i Napoli i 1980 forplanter sig ind i begge kvinders liv og jager enhver forestilling om ro og stabilitet på flugt."



Så har jeg fået læst det fjerde og sidste bind - Det forsvundne barn - om veninderne Lila og Elena.

Elena forlader ægtemanden, Pietro, for at leve sammen med Nino, som er hendes store (ungdoms)kærlighed. Dette bliver dog ikke set med helt milde øjne af omgivelserne. Elena flytter tilbage til Napoli, hvor hun på ny genoptager venskabet med Lila, som bevæger sig ind i en ny fase. Lila har kæmpet sig ud af fattigdommen og forsøger at balance sit liv mellem succes og magtmisbrug.

Elenas kærlighed til Nino gør hende blind, og jeg må sige at det glædede mig, da hun endelig fik øjnene op for hans sande jeg. Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke er fan af Nino, og at jeg blev en smule træt at Elenas altopslugende forblindelse i ham, samt hvor meget han fyldte selvom han ikke var fysisk til stede.  

I denne roman fortæller Elena ikke kun om hendes og Lilas liv, men breder også fortællingen ud til døtrene, som bliver ældre og mere selvstændige, og som vi kommer til at kende bedre. Elena er selv blevet ældre og reflekterer mere over sit liv og handlinger. Det virker rigtig godt, og jeg kunne godt lide at følge lidt med i døtrenes liv.

Der sker noget i romanen, som jeg ikke vil afsløre her, men det var noget, jeg ikke lige havde set komme, og det var virkelige overraskende og chokerende. Det var vildt, og tog romanen og nogle af karakterne i en helt anden retning end jeg havde forudset. Jeg var klar over at der ville ske noget, men jeg havde ikke lige regnet med at det ville være dette.  

Jeg er virkelig glad for, at jeg endelig har fået læst Napoli-romanerne - jeg ved ikke hvorfor jeg ventede så længe. Det var nogle intense og fortryllende læseoplevelser, og jeg nød virkelig at følge med i Lila og Elenas fascinerende venskab.


4/5 stjerner

Titel: Det forsvundne barn // Originaltitel: Storia della bambina perduta
Forfatter: Elena Ferrante
Serie: Napoli-romanerne #4
Originalsprog: italiensk // læst på dansk
Forlag: C&K Forlag
Udgivet: 2017 (denne udgave) // oprindelig udgivet 2014
ISBN: 9788740044454
Sideantal: 543

Ingen kommentarer:

Send en kommentar