Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 24. oktober 2023

Drift af Anne-Marie Vedsø Olesen

"Anne-Marie Vedsø Olesens noveller er korte dramaer med store armbevægelser og sitrende nerve. Om mennesker i drifternes vold, kærlighedens destruktive sider, begær og undergang. Der står noget på spil. Der ofres alt. Der leves fuldt ud. Der brændes op."
 

Drift består af seks noveller, der er skrevet fra 2009-2015, og hvor fem af dem tidligere har været udgivet i forskellige antologier.
De seks noveller er: Tip // Brangænes medicin // Postulanten // Min hvidklædte ven // På månens horn // Orkestergraven.

Jeg har tidligere læst Min hvidklædte ven og Orkestergraven, men de andre noveller var nye bekendtskaber for mig.

Novellerne kredser alle om elskovs- og dødsdriften, Eros og Thanatos, i større eller mindre grad. Et par af novellerne er mere grafiske, når det kommer til bodyhorror, men der er også nogle som er mere erotiske og onde på den sjove måde, såsom Tip, der handler om dobbeltmoralsk, kvindelig politiker, der er stærk modstander af prostitution, men som ikke kan modstå den lille, forførende thaikvinde Tip.  
Orkestergraven er et moderne take på Edgar Allen Poes Hjertet, der sladrede, hvor en operadirigent bliver besat af en sangerinde, især hendes fortryllende stemme, og det bliver en yderst blodig besættelse.
Jeg vil ikke gå ind på handlingerne i de andre noveller, men derimod kraftig opfordre til at man læser og nyder dem i al deres makabre herlighed.

Anne-Marie Vedsø Olesens sprog er sanseligt og billedskabende. Hun skaber yderst interessante fortællinger og karakterer på ganske få sider. De er skræmmende, tankevækkende og eksperimenterende. Det er simpelthen en fryd at læse novellerne, hvor begær og død går hånd i hånd. Drift henvender sig til alle, der nyder velskrevne og medrivende noveller, og som ikke er bange for at få nogle grænser rykket. 


4/5 stjerner

Titel: Drift: Seks noveller om lidenskab og død
Forfatter: Anne-Marie Vedsø Olesen
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: 2 Feet Entertainment
Udgivet: 20. januar 2023
ISBN: 9788779949225
Sideantal: 140

Ingen kommentarer:

Send en kommentar