Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 12. oktober 2023

Flænger i tiden af Nathali og Bettina Liane

"Aia er i sorg. I flere måneder har hun lukket sig inde i sin kahyt på vogternes skib Galathea, men ved Sigøjnernes Midnatsgilde opdager hun, at der måske findes en måde at genoplive de døde på. På trods af risikoen for at det ender galt, gennemfører Aia et tvivlsomt ritual, men kort efter breder mystiske tidsforstyrrelser sig på Galathea, og folk begynder at forsvinde. Har det noget med ritualet at gøre? Og findes der en måde at stoppe det på?"



Aia er i stor sorg efter Peters død. Hun forlader knap nok sin kahyt, og hendes venner at bekymrede for hende. Hun bliver besat af at finde en måde, hvorpå hun kan bringe Peter til live igen. Men alt magi har konsekvenser, og snart begynder folk at forsvinde fra Galathea, områder af skibet fryser til og tiden begynder at slå huller. Aia og co. må finde ud af hvordan, de får det skibet tilbage til normale tilstande igen. Samtidig er Aias halvstorebror, Eliphas, blevet leder af slægten, og Aia frygter det værste.

Hvor er det rart at være tilbage på Galathea med alt dens magi, kringelkroge og interessante mennesker og væsner. Der er nye farer på spil, fascinerende undervisningstimer og ikke mindst fest i form af Sigøjnernes Midnatsgilde. 

Aias sorg fylder rigtig meget - forståeligt nok! - og hendes sorgproces er virkelig troværdigt beskrevet. Den går lige i hjertet på én, især når man som læser bliver smittet af hendes håb om at bringe Peter tilbage igen. 
Aias lillesøster, Sophy, er ny elev på Galathea og deres forhold var interessant at følge. Det gik op og ned, og de var slet ikke så tætte, som Peter og Aia var i starten. Det gav en interessant dynamik og en del søskendedrama. Aias venner Samuel, Suki og Henry kommer også på banen, og det var godt med et gensyn. De er en herlig flok.
Vi får også et indblik i Eliphas' og nogle af de andre Morskinnas gøren og laden. Det var interessant at få indblik i de ondes verden. 

Plottet er fængende, worldbuildingen er for vild og der er knald på både følelser, drama og action. Flænger i tiden er velskrevet og detaljegraden er høj. Jeg var virkelig godt underholdt, og jeg kan ikke anbefale den her serie nok. Den er til alle der elsker fantasy og magi. Jeg glæder mig så meget til den næste bog kommer.


4/5 stjerner

Titel: Flænger i tiden
Forfattere: Nathali Liane & Bettina Liane
Serie: Awen #3
Sprog: dansk
Forlag: Turbine
Udgivet: 26. maj 2023
ISBN: 9788740694659
Sideantal: 512

Ingen kommentarer:

Send en kommentar