Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 26. oktober 2023

Varulv

"Hvor mange slags varulve er der?
Der er den, som træder frem af mennesket ved fuldmåne.
Der er den, som træder frem af mennesket alle nætter.
Der er den, som aldrig træder frem af mennesket, men altid er monstret.
Og så er der alle de andre.
De har dog ét til fælles. Deres dyriskhed, deres blodtørst, deres mangel på samvittighed.
Og så måske alligevel ikke.
Du kan møde ni af dem her."


Varulv er en novellesamling med 9 noveller af danskere forfattere, der alle tager et kærligt og anderledes take på varulvefiguren og det dyriske i mennesker.

Novellerne er: Udyr af A. Silvestri // Mand kvinde hund af Camilla Wandahl // Agernø af Gudrun Østergaard // Urdybet af Jonas Wilmann // Undergang er skyggen, du kaster på jorden af Mikkel Harris Carlsen // Fåreklæder af Therese Marstal // Manden der råbte ulvf af Kristoffer J. Andersen // Kampens spiller af Katrine Skovgaard // Fri for synd af Martin Schjönning.

Jeg har tidligere læst novellesamlingen, men det er flere år siden, så det var rart med et gensyn.

Novellerne er af rigtig høj kvalitet, og der er skruet op for det kvalmende, bestialske, grænseoverskridende og blodsprøjtende i flere af novellerne. Der er også nogle, hvor bodyhorroren ikke spiller en særlig stor rolle, men så er der til gengæld skruet på nogle andre knapper, som får nakkehårene til at rejse sig.
Jeg vil ikke komme ind på novellernes handlinger, for det synes jeg man skal læse sig til, men jeg vil sige at elsker man varulve, må man ikke snyde sig selv for denne lækkerbisken. Den indeholder en af de bedste varulvehistorier, som jeg nogensinde har læst.

Novellerne er velskrevet, overraskende, uhyggelig og fængende. De er til alle, der elsker horror, og er bestemt ikke for sarte sjæle. Varulv får en rigtig stor anbefaling fra mig.


4/5 stjerner

Titel: Varulv
Forfatter: -
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Kandor
Udgivet: 1. januar 2014
ISBN: 9788791589393
Sideantal: 218

Ingen kommentarer:

Send en kommentar