Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 23. oktober 2023

Kat af Steen Langstrup

"Da Maria sidder med den overkørte kats afrevne hoved i skødet føler hun kvalme og afsky. Rædslen kommer først, da katten begynder belejringen af hendes hus."


Jeg kan ikke huske præcist, hvornår jeg læste Kat første gang. Men jeg mener, at jeg var en stor teenager, da jeg første gang fandt den på mit barndoms bibliotek. Den gjorde et stort indtryk på mig første gang, jeg læste den, og jeg nyder at genlæse den, når trangen byder sig. 

Maria er i højt humør på vej hjem fra arbejde, selvom regnen pisker ned. Hun har nemlig en date med en gammel skolekammerat, Henrik. Men inden hun når hjem vælter hun på cyklen i forsøget på at undvige en sort kat, der løber ud foran hende. Hun undgår katten, men det gør taxaen ikke. Kattens hoved bliver revet af og ender i skødet på Maria. Maria bliver meget påvirket af hændelsen, men tager alligevel på daten, som dog ikke går som planlagt. Og det er ikke det eneste uventede der sker.

Kat var Steen Langstrups debut, og det var en meget vellykket debut efter min mening. Vi får et fint indblik i Maria, som er hovedperson, og især den rædsel, som hun oplever. Isabella, Marias veninde, samt Henrik bliver også fint beskrevet. Katten, som nok kan betegnes som romanens anden hovedperson, er uhyggelig og skræmmende (og det kan være lidt svært at læse, når nu man er katteelsker, som jeg er). Synsvinkel skifter løbende, og det funger godt, og er med til at holde én fanget.

Kapitlerne er forholdsvis korte og sproget er billedrigt og stemningsfyldt. Spændingen og uhyggen er støt stigende hen mod historiens klimaks og uventede slutning. 
Jeg var frygtelig godt underholdt undervejs og kan varmt anbefale romanen til alle, der elsker et effektivt gys.


4/5 stjerner

Titel: Kat - ondskaben lurer i regnen
Forfatter: Steen Langstrup
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 1995
ISBN: 9788714194444
Sideantal: 170

Ingen kommentarer:

Send en kommentar