Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 13. februar 2024

Blotvarg af Emil Blichfeldt

"Skovfyrsten mangler kun ét offer, før han kan slippe sine dæmoner fri og sætte verden i brand. Nogen må stoppe ham. 
Blotvarg ved, at kun den legendariske økse, Anheg, kan dræbe Skovfyrsten. Modvilligt slutter han sig sammen med pigen Liv, en engel og en flok sortlinger. Sammen kan de måske finde øksen og hindre verdens undergang. 
Der er bare en lille detalje, Blotvarg ikke har nævnt for sine fæller. Skovfyrsten har plantet en dæmon i ham, og de er langsomt ved at smelte sammen. Er Blotvargs skæbne at blive Skovfyrstens slave eller besejre ham?"


Jeg har tidligere læst Anno Draconi trilogien, og Blotvarg er starten på en ny trilogi, Anno Daemoni, der foregår i samme univers blot 20 år senere. En ny kamp er under opsejling, og fronterne bliver langsomt trukket op. Den unge mand Blotvarg leder efter den magtfulde Skovfyrste. Han vil ofre sig til Skovfyrsten i stedet for Liv, som han har et godt øje til. Men noget går galt og Blotvarg bliver besat af en dæmon, som bid for bid overtager og forandrer hans krop. Blotvarg går sammen med Liv og engel for at forsøge at stoppe Skovfyrsten før det er for sent.

Tempoet i handlingen er så højt, at man nærmest bliver helt forpustet. Jeg synes, at det gik alt for hurtigt flere steder. Jeg kunne godt have tænkt mig, at der havde været plads til lidt mere uddybning og udfoldning af handlingen, universet og karakterne. Det blev alt for overfladisk efter min smag. Jeg blev aldrig rigtig klog på karakterne. De udfyldte de roller, som de skulle, men man kom aldrig rigtig ind under huden på dem. Jeg brød mig heller ikke om "trekants"-dramaet eller hvad man nu skal kalde det der blev lagt op til mellem Blotvarg, Liv og englen. Det føltes lidt for påklistret.
Jeg synes til gengæld at Blotvargs forbindelse med dæmonen mere var interessant, og jeg kunne godt have tænkt mig at det blev udforsket noget mere.

Skrivestilen er lige ud af landevejen. Kapitlerne er meget korte, og der skiftes synsvinkel flere gange undervejs. Spændingsniveauet er højt, og slutningen leder fint op til fortsættelsen.

Blotvarg er barsk og blodig fantasy med masser af action, vold og drama. Den er målrettet de lidt ældre børn, da indholdet kan være noget grumt.


3/5 stjerner

Titel: Blotvarg
Forfatter: Emil Blichfeldt
Serie: Anno Daemoni #1
Sprog: dansk
Forlag: Calibat
Udgivet: 2023
ISBN: 9788794164641
Sideantal: 176

Ingen kommentarer:

Send en kommentar