Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 20. februar 2024

Millionæren fra Singapore af Kevin Kwan

"Da Rachel Chu og Nicholas Young falder for hinanden i New York, ved hun ikke, at han er en af Singapores mest eftertragtede unge mænd. Men da han inviterer hende med til sin hjemby for at deltage i et bryllup, går det langsomt op for Rachel, at Nicholas muligvis er mere end bare almindeligt velhavende. Faktisk er han stinkende, stenhamrende rig, som man kun kan være det i Singapore.

Under besøget møder Rachel Astrid, it-pige extraordinaire, Eddie, hvis familie nærmest bor på siderne af Hong Kongs sladderblade, og Eleanor, Nicks indflydelsesrige mor, som har meget stærke meninger om, hvem hendes søn bør, og absolut ikke bør, gifte sig med."


[Anmeldereksemplar fra forlaget]

Nicklas Young kommer fra en enorm rig familie fra Singapore. Hans kæreste Rachel har ingen anelse om hvor rige de er, og hun får da også noget af et chok, da hun sammen med Nicklas rejser til Singapore, hvor de er inviteret til årets bryllup. Det er også her, at Rachel møder Nicklas familie for første gang, og det bliver et møde hun ikke lige glemmer med det første.

Jeg fandt både Millionæren fra Singapore underholdende og meh på samme tid. Den er totalt over-the-top, men det tænker jeg er hele meningen med den. Den viser et indblik ind i superrige menneskers liv, deres problemer og ikke mindst deres intriger. 
Der er rigtig mange karakterer at forholde sig til i romanen, og flere af dem er ikke særlige sympatiske. De er også ofte overdrevne og karikeret til tider. 

Rachel og Astrid var nok de karakterer, som jeg bedst kunne lide. Rachel, fordi hun er læserens blik ind de riges verden, og hun er den mest "normale" i den sammenhæng. Astrid kunne jeg godt lide fordi hun virkede meget menneskelig til tider, og så kunne jeg godt lide hendes historie. 
Det er utroligt at Nicklas ikke forberedte Rachel noget bedre inden deres tur. Både på hans familie, men også det faktum at han er stenrig. Det virker lidt vildt, at de har været sammen i nogle år, og hun ved så lidt om hans baggrund, når det kommer til stykket. Den manglede viden gør også Rachel meget sårbar i kløerne på Nicklas' familie, som helst ikke ser hende blive en del af familien. Men hun håndterer det meget pænt.

Millionæren fra Singapore er chick lit blandet med slægtsroman tilsat lidt kærlighed og ikke mindst brand namedropping i meget stor stil. Det er en fin roman, men også én der går lidt i glemmebogen igen.


3/5 stjerner

Titel: Millionæren fra Singapore // Originaltitel: Crazy Rich Asians
Forfatter: Kevin Kwan
Serie: Crazy Rich Asians #1
Originalsprog: engelsk // læst på dansk
Forlag: Hr. Ferdinand
Udgivet: 19. februar 2019 (denne udgave) // oprindelig udgivet 11. juni 2013
ISBN: 9788740053821
Sideantal: 472

Ingen kommentarer:

Send en kommentar