Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 8. februar 2024

Tidsdyret af Andreas Boeskov

"Asger nyder at være medlem af vogterne. Han bliver hele tiden bedre til at bruge sine drømmekræfter og beskytte verden – selvom han indimellem oplever at blive unødigt rasende og aggressiv, når de er i kamp …

En mystisk hændelse sætter vogterne på sporet af det gådefulde Tidsdyr. Det bringer dem på en vild mission rundt i verden for at redde menneskeheden – og en ny ven. Men pludselig er det svært at vide, hvem der er ven, og hvem der ikke er.

Måske kræver denne mission mere, end deres evner kan bære."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget]


Tidsdyret er andet bind i serien De glemte vogtere, og jeg var meget spændt på den efter den meget dramatiske afslutning i etteren. 

Asger og de andre vogtere er ved at komme tilbage til rutinerne med at redde verden fra farlige væsner efter hændelserne i London, hvor de mistede Luke, som brugte sine sidste drømmekræfter, og derved blev en "normal" dreng igen. Alba går stadig sine egne veje, men hele holdet bliver involveret da en dreng ved navn Horatio, som kan manipulere med tiden, dukker op, og sammen skal de finde Tidsdyret, som er forsvundet. 

Jeg kunne rigtig godt lide De glemte vogtere, og jeg synes at Tidsdyret er en fantastisk efterfølger. Universet bliver udvidet, der bliver tilføjet nye spændende karakterer, og der bliver også fulgt op på hændelser fra den første bog samtidig med at der bliver lagt op til en treer. 

Jeg er vild med de litterære referencer, som Andreas Boeskov hiver ind i sine romaner. I De glemte vogtere er det Peter Pan,  og i Tidsdyret er det Den usynlige mand, som spiller en rolle i plottet. 

Spændingsniveauet er højt, men giver også plads til de mere eftertænksomme øjeblikke. Det giver en god balance i historien. Det er en velskrevet bog, som man flyver igennem, og man er godt underholdt hele vejen.

Tidsdyret af dansk fantasy af høj kvalitet, og jeg glæder mig meget til den næste bog. De to første bøger får i hvert fald en stor anbefaling fra mig.


4/5 stjerner

Titel: Tidsdyret
Forfatter: Andreas Boeskov
Serie: De glemte vogtere #2
Sprog: dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 14. juni 2023
ISBN: 9788702388831
Sideantal: 228

Ingen kommentarer:

Send en kommentar