Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 9. marts 2021

Morrigan Crows magiske prøvelser af Jessica Townsend

"Morrigan Crow er forbandet. Fordi hun er født på den forkerte dag, får hun skylden for enhver ulykke i landet – lige fra hjerteanfald til haglvejr – og værst af alt betyder forbandelsen, at Morrigan vil dø ved midnat på sin 11-års fødselsdag.

Men i stedet for sin hårde skæbne møder Morrigan en bemærkelsesværdig mand ved navn Jupiter North. Med skyggeagtigt mørke jagthunde og ryttere i hælene flygter de sammen til en hemmelig, magisk by ved navn Nevermoor."


Morrigan Crow er et forbandet barn. Hun er født på et helt forkert tidspunkt, og får skylden for alle former for ulykker i republikken. Hun bliver forsømt af både faren og stedmoren, og alle andre undgår hende som pesten. Hun er forudbestemt til at dø ved midnat på sin 11-års fødselsdag. Tingene går dog ikke helt som forventet, da Jupiter North fra Det Forunderlige Selskab, redder hende ved at bringe hende til den hemmelige og magiske by Nevermoor. Her skal hun gennemgå fire svære prøver for at opnå en plads i Det Forunderlige Selskab.

Jeg kan ikke helt huske, hvornår jeg først opdagede denne bog, men jeg ved, at jeg har set på den flere gange på børnebiblioteket. Det er helt klart forsiden, der først tiltrak min opmærksomhed - for come on der er en kæmpekat på den - what's not to like! Alligevel skulle der gå et godt stykke tid før jeg endelig tog mig sammen til at læse den (lockdown vol. 2 fik mig i gang). 

Jeg må desværre indrømme, at jeg i starten virkelig kæmpede for at komme ind i historien. Jeg ved ikke helt hvorfor, for jeg synes, at præmissen er spændende. Måske var det flowet i starten, de mange ubesvarede spørgsmål eller en kombination af de to. Der gik altså noget tid før jeg blev fanget af historien, men da den først kom i gang var jeg ganske godt underholdt.

Kæmpekatten Fen var en klar favorit for mig. Hun var simpelthen så fantastisk underholdende at læse om, og så var hun herlig spydig. Jupiter North var også en rigtig interessant og sjov karakter. Morrigan var en karakter, der langsomt voksede på mig, og jeg er spændt på, hvordan hun udvikler sig i de næste bøger.

Universet er virkelig spændende og fuld af magi og mystik. Som læser oplever vi det hele igennem Morrigans øjne, og sammen med hende bliver vi hele tiden klogere. Jeg må dog sige, at jeg virkelig savnede et kort. Både over byen Nevermoor, men også det omgivende land. Vi får så mange oplysninger om forskellige steder, hvilket er fedt, men et kort ville have hjulpet mig til at visualisere det endnu bedre. Og så kan jeg bare virkelig godt lide kort i fantasyromaner. 

Efter en lidt svær start endte jeg med at holde af Morrigan Crows magiske prøvelser, og jeg skal helt klart læse videre i serien (jeg har faktisk allerede reserveret bog 2 på biblioteket). 
Jeg vil anbefale den til børn (og deres forældre), der godt kan lide historier fuld af magi, venskab og humor. 


3,5/5 stjerner

Titel: Morrigan Crows magiske prøvelser // Originaltitel: Nevermoor - The Trials of Morrigan Crow
Forfatter: Jessica Townsend
Serie: Nevermoor #1
Originalsprog: engelsk // læst på dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 30. januar 2018 (denne udgave) // oprindelig udgivet 12. oktober 2017
ISBN: 9788702250923
Sideantal: 384

Ingen kommentarer:

Send en kommentar