Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 17. juni 2021

Den røde drage af Sidsel Sander Mittet

"200 år efter Flodbølgen har lagt den kendte verden i ruiner, forsøger den unge ildgøgler Ignis at overleve i Øhavets sumpede ghettoer.
Samtidig lever Innovant-aspiranten Khalil et sikkert liv bag Øhavets diger fyldt med undervisning, piger og skydespil.
Mens Ignis flygter fra ghettovagter og blæser ild for at skaffe penge til mad, joker Khalil med sine venner over det mentale net og forsøger at sikre sig en sejr i den store Innovationskonkurrence.
Ignis og Khalil kunne ikke være mere forskellige. Alligevel er de bundet sammen af mærkelige syner, der fylder Ignis’ flammer og hjemsøger Khalils mareridt."


Ignis er ildgøgler, og sammen med lillebror Agni og kusine Fia, kæmper hun for at overleve i en opdelt verden. For 200 år siden blev verden ramt af en massiv flodbølge med store forandringer til følge. Øhavet, som består af både større og mindre øer, blev dannet og der blev bygget store diger for at holde det lunefulde vand ude. Det er dog ikke kun vandet, der bliver holdet udenfor. Digerne har også delt menneskeheden i to. Dem der er i sikkerhed indenfor, og dem der overlever i ghettoer udenfor. 
Khalil er Innovant-aspirant og lever i sikkerhed bag digerne, hvor han bruger tiden sammen med sine venner, piger, skydespil og at udmærke sig overfor lærerne. Han plages dog af mærkelige syner, minder samt en voldsom kvalme. Ignis og Khalils veje krydser, og de opdager så småt at de har flere ting til fælles end de lige har regnet med. 

Med Den røde drage har Sidsel Sander Mittet skabt begyndelsen på et virkelig interessant univers. Jeg kan rigtig godt lide, hvordan forfatteren har krydret dystopi med science fiction elementer. Den teknologi som Innovanterne bruger er både spændende og meget skræmmende. Jeg er glad for at denne teknologi ikke findes i vores verden (i hvert fald ikke endnu).
Det er et univers, som jeg rigtig gerne vil vide endnu mere om, og jeg håber vi kommer til at dykke mere ned i universet i de næste bøger. 
En anden ting som jeg rigtig godt kunne lide var alle beskrivelserne om gøglerlivet og især ildgøgl. Det er fedt, at forfatteren bruger tid på at beskrive Ignis evner med ilden. Forfatteren er selv ildgøgler, og det kan mærkes på beskrivelserne. 

Romanen bliver skiftevis fortalt af Ignis og Khalil. Det fungerer rigtig fint og giver et godt flow i historien. Ignis er nok den person, som jeg knyttede mig mest til, men jeg er også vild med både Agni og Fia. Der er en rigtig stærk familietilknytning mellem de tre, som jeg virkelig godt kunne lide. 
Khalil starter ud som lidt af en arrogant nar, men han ændrer sig stille og roligt som plottet skrider frem. Jeg er spændt på at finde ud af, hvor han og Ignis ender henne. 

Den røde drage er velskrevet og fængende roman. Den tager nogle meget interessante temaer op, og jeg glæder mig til at læse videre og finde ud af hvilken retning historien tager. 
Er du vild med dystopiske fortællinger, hvor der er fokus på familie, samfundsforhold. oprør og meget mere, så bør du tjekke Den røde drage ud. Den får i hvert fald min varmeste anbefaling.


4/5 stjerner

Titel: Den røde drage
Forfatter: Sidsel Sander Mittet
Serie: Flammen & Bølgen #1
Sprog: dansk
Forlag: Facet
Udgivet: 2021
ISBN: 9788793456839
Sideantal: 376

Ingen kommentarer:

Send en kommentar