Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 29. juni 2021

Kongernes opgør af Pernille Eybye & Carina Evytt

"I tyve år har riget Perina lidt under den tyranniske kong Tarodan. Nu ulmer oprøret …
Taysin ønsker sig et liv i fred med Lill, og Lill ønsker det samme, men hvordan skal de opnå det med Tarodan på tronen?
Kiri spekulerer ikke videre over freden, men vil gerne hjælpe Waris med at dræbe Tarodan. Det samme vil Josvai, Svart og mange andre.
Men hvordan kan de møde Tarodan, hans soldater, Drakkar og drager når de lige nu har problemer med de underjordiske?"



Denne anmeldelse indeholder spoilers!

Kongernes opgør er sidste og fjerde bind i Dragernes konge. Det er en bog, der har været længe undervejs, da den tredje bog udkom tilbage i 2018. Det var også på det tidspunkt at jeg læste de tre første bøger, så jeg besluttede mig for at høre dem på lydbog for at få genopfrisket alle detaljerne. 
Jeg var ikke helt så vilde med dem i anden omgang (min stjerne rating er blevet tilpasset på Godreads), men jeg synes stadig at, de er fin underholdning.
Så jeg havde naturligvis nogle forventninger til Kongernes opgør, da den er afslutningen på det hele.

Det startede da også rimelig lovende ud. Vores venner blev efterladt i lidt af en knibe i slutningen af Banneret samles, men den får de løst med Artains hjælp. Derefter følger vi forberedelserne til det endelige opgør mod Tarodan, krydret med indblik i de forskellige forhold og venskaber, samt kampen for at overleve på flugt.

Så kommer vi til det store opgør mod Tarodan, og det var her jeg begyndte at blive lidt tvivlende på, hvilken retningen handlingen vil tage. Vi er nemlig kun knap halvvejs i bogen, og igennem serien er Tarodan blevet bygget op til at være den her store onde tronrager. Han har ikke haft meget aktiv spilletid, men hans tilstedeværelse har gennemsyret det overordnede plot. Så jeg var meget spændt, men desværre blev jeg slemt skuffet. Det kom aldrig til det store opgør mellem Waris og Tarodan. Det var i stedet for Svart, der slog Tarodon ihjel. Det kunne jeg have levet med, hvis det ikke var for at Artain slog både Svart og Josvai ihjel. Det ødelage stort set min læseoplevelse. Svart og Josvai var nogle af mine favoritkarakterer. De er det eneste ikke-hetreoseksuelle par, og at de skulle dø på en sådan måde gav mig bare alt for mange Bury Your Gays wibes. 
Derudover blev Waris ved med at holde fast i hans alliance med Artain (i hvert fald indtil slutningen), og det forstod jeg slet ikke. Hvis der var én der myrdede to af mine bedste venner, så ville jeg sgu slå dem ihjel eller i det mindste smide dem i fængsel. Jeg ville fandme ikke finde på undskyldninger eller bortforklaringer på deres vegne. Der tabte jeg al respekt for Waris. 
Desuden var jeg også lidt træt af at elletroldene stort set forsvandt ud af historien efter Svarts død. Jeg synes de var en god tilføjelse til historien.   

Lill er nok den person, som har ændret sig mest igennem serien, især har i det sidste bind. Selvom jeg ikke altid var enig med i alt hvad hun gjorde, synes jeg hun havde en vild karakterudvikling, som var spændende at følge med i. Desuden gennemskude hun Artain med det samme og holdt fast i hendes mistro til ham, og for det får hun en kæmpe guldstjerne.
Jeg var også forsat glad for Kiri. Hun går også virkelig meget igennem følelsesmæssigt. Svart og Josvai var også gode sammen så længe det varede.
Vi fandt endelig også ud af hemmeligheden bag dragene, og det synes jeg faktisk var rigtig interessant og et godt twist.

Kapitlerne er forholdsvis korte, og bogen er lidt af en pageturner. Til tider er der meget fokus på kærlighedsdelen, og mindre på fantasydelen, hvor jeg ville have fortrukket en omvendt fordeling.
Kongernes opgør blev desværre ikke den slutning, som jeg havde håbet på. Der var visse ting jeg godt kunne lide, men der var flere ting, som jeg ikke var så vild med. Hvis du har læst de andre bøger, synes jeg skal prøve kræfter med denne, for selvom den ikke var noget for mig, kan den sagtnes være noget for dig.


2,5/5 stjerner

Titel: Kongernes opgør
Forfatter: Pernille Eybye & Carina Evytt
Serie: Dragernes konge #4
Sprog: dansk
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2021
ISBN: 9788758842578
Sideantal: 599

Ingen kommentarer:

Send en kommentar