Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 15. juni 2021

Drageægget af C.G. Valentin

"Juliana trækkes ufrivilligt med til portalen for Novahr Orbís og ramler midt ind i en international landekrise. Julianas psykiske sårbarhed bliver årsagen til, at hun er den udvalgte. Det, der var Julianas svaghed i sin egen verden, bliver til hendes styrke. Hun oplever for første gang venskaber og intens kærlighed. En kærlighed, der er påvirket af et drageæg, selvom drager er frygtede som pesten. På trods af dette vokser drømmen om at genskabe Dragernes Æra; en tid, der for nogen både indgyder frygt og sorg, mens den for andre er symbolet på, at de svage kan blive de stærke.
Men hvilken version skal Juliana tro på? Er det farligt at forelske sig i en elver, og vil hun nå at forhindre verdens undergang? Og hvad sker der, når et drageæg begynder at klække i et land, hvor ejerskab af sådan en skabning er lig med døden?"


Da Juliana en dag påkører et dyr bliver det starten på et eventyr hun ikke i sin vildeste fantasi, kunne have forestillet sig. Dyret viser sig at være en ulv, som leder hende til en mystisk portal, der leder til parallelverdenen Novahr Orbîs. Her finder hun ud af, at hun er udvalgt til at redde denne verden, da hun er en sandseerske.

Jeg vil starte ud med at sige, at jeg troede, at der var flere drager med i romanen end der egentlig var. Det står helt på min egen regning, men da både romantitel og serietitel indeholder ordet drage, var det min forventning. Jeg håber, at der er flere drager med i de næste bøger.

Juliana er en meget interessant person. Hun er ikke den typiske udvalgt, men er utrolig usikker på sig selv og det hun er udvalgt til. Hun har tidligere været indlagt på grund af angst og depression, men det skal vise sig at hendes sårbar er en styrke i Novahr Orbîs. Det bliver så småt foldet ud i løbet af romanen, og jeg glæder mig til at se, hvordan det kommer til at virke i de næste bøger.
Juliana tvivler flere gange på sin rolle, men giver ikke op undervejs. Hun virker som en meget sammensat karakter, og jeg glæder mig til at følge hendes udvikling. Jeg håber på, at man på et tidspunkt får mere at vide om hendes baggrund, som der bliver hentydet til flere gange undervejs. 
Man bliver også præsenteret for flere interessante bipersoner, som jeg glæder mig til at lære mere om.

Universet er befolket af klassiske fantasyfigurer, såsom forskellige slags elvere, troldmænd, dværge og orker. Jeg synes, at det er et spændende univers som forfatteren har skabt. Jeg kan også godt lide at alt ikke er sort/hvidt.
Jeg synes dog, at der skulle have været brugt mere tid og plads på at beskrive Julianas opgave, og hvad den helt nøjagtig gik ud på. Jeg var nødt til at slå det op igen, da jeg fuldstændigt havde glemt, hvad det drejede sig om, og jeg følte alligevel ikke helt, at jeg blev klogere af det. Det gik lidt for stærkt med at beskrive den og på samme tid springer historien frem i tid, så jeg følte, at jeg havde misset noget vigtigt. Jeg kunne dog stadig nyde historien, men jeg var lidt forvirret undervejs, 

Drageægget er en spændende og velskrevet fortælling, som jeg vil anbefale til dem der elsker fantasy. Jeg glæder mig meget til at læse videre i serien.


3,5/5 stjerner

Titel: Drageægget 
Forfatter: C.G. Valentin 
Serie: Dragernes Æra #1
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Klippe
Udgivet: 20. september 2020
ISBN: 978879711704
Sideantal: 340

Ingen kommentarer:

Send en kommentar