Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 22. juni 2021

Langt væk fra Asgård af Thea Astrid

"I menneskenes verden, Midgård, ankommer fire mænd en mørk aften til den gård, hvor attenårige Tjalfe og sekstenårige Røskva bor. Mændene bringer nyt om Tore, søskendeparrets far, der forsvandt sporløst for år tilbage. Tore sidder fængslet på Gotholm, de udstødtes ø, efter et drab på øens høvdingedatter. De fire mænd vil tage Tjalfe og Røskva med til Gotholm, da Tores sidste ønske er at tage afsked med sine børn. Men det skal snart vise sig, at der er en anden og mere mørk grund til at bringe dem over til øen."


Hvis du har fulgt med på bloggen et stykke tid, har du måske opdaget, at jeg er meget interesseret i den nordiske mytologi. Jeg elsker, at læse når forfattere gendigter, omskriver eller bruger elementer fra mytologien. 

I Langt væk fra Asgård møder vi de to søskende Tjalfe og Røskva. En dag kommer en gruppe mænd til deres hjem, og vil have dem med til øen Gotholm. Deres far, Tore, som de ikke har set længe, er blevet anklaget for mord, og hans sidste ønske er at se dem. Det er deres mor ypperstegydjen Ingrid ikke så begejstret for. Det ender med at Ingrid og Tjalfe tager afsted. Det er Røskva svært utilfreds med, men af omveje ender hun også på øen, dog som træl på et gæstgiveri. 

Jeg synes at historien startede spændende ud med at vi møder Tjalfe, Røskva og deres mor, som er en kende streng for at sige det mildt. Tjalfe og Røskva har svært ved at regne ud om deres far er skyldig eller ej. Deres mor virker heller ikke helt fint i kanten, og der er i det hele taget mange karakterer, som man ikke helt ved, hvor befinder sig på den moralske skala.  
Historien bliver dog hurtigt kompleks med flere forskellige plottråde og utrolige mange karakterer, som man skal holde styr på. Jeg tabte desværre tråden et par gange undervejs, fordi udførelsen bliver en kende rodet. Det er en forholdsvis kort bog, hvor der sker utrolig meget, og jeg manglede simpelthen noget mere uddybning både plotmæssigt og karaktermæssigt. Jeg kom ikke rigtig ind under huden på nogle af karaktererne, og det blev alt for overfladisk efter min smag. Det hjalp heller ikke at synsvinklen hele tiden skiftede mellem flere forskellige karakterer. 
Der er desværre heller ikke gjort særlig meget ud af worldbuildingen, hvilket jeg også synes var en skam. 

Jeg kunne godt lide de overnaturlige elementer, som forfatteren havde lagt ind. Især Tjalfes syner/evner fandt jeg fascinerende. Vidar var også en rigtig interessant karakter, som jeg godt ville lære bedre at kende. Jeg blev også fanget af skrivestilen. Så selvom plottet var kompleks, fløj jeg igennem bogen. 

Langt væk fra Asgård var desværre ikke lige en bog for mig, men jeg tænker, at der er andre, der vil holde mere af den end jeg gjorde.

__________


2/5 stjerner

Titel: Langt væk fra Asgård
Forfatter: Thea Astrid
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Brændpunkt
Udgivet: 24. juni 2020
ISBN: 9788793835740
Sideantal: 312

Ingen kommentarer:

Send en kommentar