Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 27. juni 2021

Ingeborgs fortælling af Sidsel Katrine Slej

"Ingeborg Agnarrsdatter er en af Asgårds valkyrier. Viljestærk, intelligent og mestrer sit sværd som få. Egenskaber der får bejlere til at flygte i stor stil. Som kvinde er det ellers hendes pligt at sikre sin familie gennem en alliance med en af Asgårds mægtige slægter, men her fejler hun igen og igen. Lige indtil den dag hun møder ham. Ham der ser hende. Ham der kommer til at betyde alt. Ham det får fatale konsekvenser at skænke sit hjerte. Det får magtbalancen i Asgård til at forskubbe sig, og en lavine af begivenheder sætter i gang og rammer alle hun holder af. Ingeborg har intet valg nu, hun må satse alt for slægtens overlevelse og ham hun elsker. Et sats der viser sig at blive skæbnesvangert."


Ingeborg er en af Asgårds valkyrier. Hun elsker at kæmpe med sværd og sige sin mening højt. Især det sidste afskiller hende fra de andre valkyrier. Valkyriers største pligt er at gifte sig, og gerne med et godt parti, der sikrer familien gode handelsaftaler og/eller alliancer. Problemet er at Ingeborg ikke bliver betragtet som et særlig godt parti af de fleste bejlere. Derudover sker der en række forbrydelser i Asgård, som nogle beskylder Ingeborgs familie for at stå bag. Ingeborg er derfor meget opsat på at finde ud af, hvad der foregår. 

Ingeborgs fortælling er en spændende historie, og som jeg slugte på ganske kort tid. Det var interessant at det var en valkyrie, der var hovedperson. Det er ikke så ofte at jeg stødt på. I de fleste historier jeg har læst (indtil videre), er de for det meste bikarakterer af varierende vigtighed. Det giver også et indblik i Asgård, hvor der er fokus på familie, ære, magtkampe og intriger. Jeg synes også, at det var fint, at ingen af guderne var med. Odin og nogle af de andre guder bliver nævnt, men det er også det hele. Det var et frisk pust. 
Jeg synes at det Asgård som forfatteren har skabt var meget interessant, og jeg håber vi kommer til at gå endnu mere i dybden med det i de næste bøger.

Jeg kunne godt lide at Ingeborg ikke er bange for at sige sin mening. Hun virker til at være en stærk person med mange meninger. Jeg kunne også rigtig godt lide hendes relation til hendes familie. Den var meget hjertevarm mens der samtidig var plads til små familiære drillerier. 
Undervejs i historien bliver der flere gange understreget at Ingeborg er en særdeles god sværdkæmper, men jeg var virkelig irriteret over at vi aldrig rigtig for lov at se det - især i de kampe, hvor det virkelig gælder. Det ender for det meste med at Ingeborg bliver reddet af nogle andre, og det var jeg bare ikke vild med. Det synes jeg passede dårligt sammen med hendes ry som sværdkæmper, og var derfor heller ikke særlig troværdigt.

Jeg synes at kærlighedshistorien mellem Ingeborg og Auðun går en lille smule for hurtigt efter min smag, men jeg er nok også mest til en lidt mere slowburn kærlighed. 

Ingeborgs fortælling er en fængende start på en ny trilogi, og jeg er spændt på at læse den næste bog.


3/5 stjerner

Titel: Ingeborgs fortælling
Forfatter: Sidsel Katrine Slej 
Serie: Asgårds døtre #1
Sprog: dansk
Forlag: Tellerup
Udgivet: 30. september 2020
ISBN: 9788758836256
Sideantal: 330

Ingen kommentarer:

Send en kommentar