Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 5. august 2021

I døden og videre af Jacob Kokkedal

"Heltenes tid er forbi i Gudshave, og i menneskeriget Sastion langt mod nord er tronarvingen en spinkel dreng, der helst bruger sin tid på at læse. Men bag bjergene i Ushulash truer De Urenes horder med at løbe Gudshave over ende, og der er pludselig mere brug for helte, end der har været i flere hundrede år. Men hvor skal man finde en helt, når Magiens Strømme ikke længere skaber dem? Er vilje nok til at vinde over ondskaben? Og kan man vinde, hvis viljen mangler?"


Krig er ved at bryde ud i de nordvestlige dele af Gudshave. På den ene side står mørklinger, mørkemager, trolde og andre folkeslag, der går under navnet De Urene, og som ønsker at sprede død og ødelæggelse. Den anden side består af mennesker der, sammen med blandt andet elvere, kæmper for at slå de onde kræfter tilbage. Midt i det hele står tronarvingen Eumon, der godt nok er søn af en krigerkonge, men som aldrig har holdt et sværd i hånden. Men det får den gamle fordrukne vandringsmand Balt ændret på. 

Du bliver kastet lige ud i handlingen, og møder rigtig mange karakterer på relativt få sider. Det kunne godt være en kende rodet i starten, men jeg fik heldigvis hurtigt styr på handlingen. Og så snart jeg var i gang, blev jeg revet med af den spændende handling. Jeg kunne dog godt have brugt en oversigt over de forskellige karakterer, for det var lidt forvirrende indimellem at holde styr på dem alle (især dem, der blev beskrevet med flere forskellige navne).

Jeg kunne rigtig godt lide Balt og Eumons venskab. Det var vildt at se hvordan Eumon udviklede sig fra lidt af et skvat til en meget mere selvsikker dreng under Balts kyndige vejledning. Balt var både sær og hemmelighedsfuld, og det var effektivt at der gik forholdsvis lang tid, før vi fandt ud af hans store hemmelighed. 
Jeg kunne også rigtig godt lide Alvara/maren, og jeg håbede sådan, at vi ville lære hende bedre at kende. Det kommer måske i de næste bøger (det håber jeg i hvert fald).
Jeg kunne godt ønske mig at de få andre kvinder, der var med, måske kunne have spillet en anden rolle end den de gjorde (aka være ofre for onde og brutale mænd). 

I døden og videre skriver sig ind i grimdark traditionen. Den er grum, voldelig, blodig og makaber. Det er kampen mellem det gode og det onde, og alle kneb gælder. 
Jeg er vild med universet og alle de væsner, der befolker det. Det er virkelig fascinerende, og på intet tidspunkt blev det overvældende. Jeg ville bare have mere. 

Forfatteren bruger et meget beskrivende sprog, som jeg egentlig godt kan lide, men der er bare for mange gentagelser indimellem efter min smag. Kapitlerne er også forholdsvis korte, så derfor kunne man altid lige snuppe et ekstra, hvilket jo altid er et plus. Der sker rigtig meget i løbet af bogen, hvilket jeg igen godt kan lide, men det kræver også at man følger godt med for at få mest ud af det.

I døden og videre er en medrivende fantasyroman fyldt med action, blod, vold og venskab. Den er bestemt ikke for sarte sjæle, men jeg vil anbefale den til dem, der gerne vil læse dyster dansk fantasy.


3/5 stjerner

Titel: I døden og videre
Forfatter: Jacob Kokkedal
Serie: Den trofaste søn #1
Sprog: dansk
Forlag: Ulven og Uglen
Udgivet: September 2016
ISBN: 9788793349148
Sideantal: 475

Ingen kommentarer:

Send en kommentar