Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 30. august 2021

The Night Country af Melissa Albert

"Alice has fought hard for a normal life. Having escaped the Hinterland - the strange, pitch-dark fairy-tale world she was born into - she has washed up in New York City, determined to build a new future for herself.

But when her fellow surviovers start being brutally murdered, Alice must face the fact that the Hinterland cannot be so easily escaped, and that. from the shadows of her past, something - or someone - is coming for her."



Jeg havde virkelig glædet mig til at læse The Night Country, som er efterfølgeren til The Hazel Wood. Men desværre var det slet ikke en bog for mig, og det er jeg virkelig skuffet over. 

Alice er tilbage i vores verden, i New York, sammen med sin mor. Hun forsøger at opbygge et nyt liv, men det er ikke helt nemt, når man er et ex-eventyr, og har oplevet ting, som de færreste har. Derudover savner hun også vennen Finch. Da andre ex-eventyr bliver myrdet og kropsdele bliver skåret af, forsøger Alice at opklare, hvem der står bag de frygtelige mord.

The Night Country levede slet ikke om til mine forventninger. Jeg havde en forventning om dystre, mørke eventyr vævet ind i vores verden, men det var slet ikke det jeg fik. I stedet for fik jeg en yderst rodet fortælling, der skifter mellem Alice og Finchs synsvinkler. Det er ikke særligt tydelig, når de skifter fortæller, og da jeg hørte bogen som lydbog, blev jeg pænt forvirret flere gange. Desuden synes jeg ikke at historierne passer særlig godt sammen. De skulle efter min mening enten have været fuldstændig adskilt i hver deres bog eller flettet sammen på en anden måde, så det gav bedre mening. 

Det var også ret tydelig, hvem morderen var eller i hvert fald, hvem der trak i trådene, så det mysterie var desværre ikke særlig spændende i det lange løb. 

Historien om The Night Country og hvad det egentlig var, var til gengæld meget mere interessant, og det havde klædt historien bedre, hvis den del havde fyldt meget mere end det gjorde. Det var desværre ikke tilfældet. Sproget var også meget smukt og poetisk, men desværre ikke nok til at trække min læseoplevelse op, når nu handlingen trak så meget ned.

Jeg kan se at The Night Country er en bog, der deler vandene. Nogle er virkelig glade for den, mens andre er knap så glade. Jeg hører til den sidste del, og skulle der kommer flere bøger i serien, komme jeg højst sandsynligvis ikke til at læse dem.


2/5 stjerner

Titel: The Night Country
Forfatter: Melissa Albert
Serie: The Hazel Wood #2
Sprog: engelsk
Forlag: Penguin
Udgivet: 9. januar 2020
ISBN: 9780241370285
Sideantal: 368

Ingen kommentarer:

Send en kommentar