Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 17. august 2021

Den faldne djævel af Kenneth Bøgh Andersen

 "Filip er tilbage i Helvede, men han er ikke den eneste, der er vendt tilbage. En gammel, nådesløs ondskab har rejst sig, og noget frygteligt er under opsejling. Den Store Djævlekrig er langt fra udkæmpet, men denne gang foregår slaget i det skjulte, og det er ikke kun Helvede, der er under angreb. Det er større, end nogen - selv Gud og Djævelen - gør sig begreb om. Det er slutningen."



Da jeg i sin tid genlæste Den Store Djævlekrig var det min mening at anmelde de sidste tre bøger i serien, men jeg fik kun anmeldt Ondskabens engel og Den faldne engel. Hvorfor jeg aldrig fik anmeldt den sidste bog Den faldne djævel, har jeg ingen anelse om, men nu to år efter tager jeg revanche.

Aziel er tilbage igen. Bragt tilbage af Guds egen søn. Men hvilke skumle planer brygger han på? Sidste gang forsøgte han at overtage Helvede ved hjælp af en djævlehær, men denne gang arbejder han næsten alene mens han gemmer sig i skyggerne. Filip og Satina forsøger desperat at finde ud af Aziels planer for både Djævlen og Gud har ingen anelse. Undervejs i deres jagt på svar besøger Filip og Satina forskellige underverdener og himmeriger, og langsomt går den grufulde sandhed op for Filip. 

Den faldne djævel er en pageturner uden lige, som bliver fortalt i et rigtig højt tempo. Som læser sidder man det meste af tiden med følelsen af, at noget frygtelig lige er ved at ske, og når der så sker noget slemt, ved man også at det næppe, er det værste der kommer til at ske. Skyggerne er dybe, og de gemmer på mest skrækkelige ting, og forfatteren er ikke bange for at vise lige nøjagtigt hvor ondt det kan blive.
Kenneth Bøgh Andersen har skruet en virkelig medrivende og velskrevet fortælling sammen. Forfatteren har haft mange bolde i luften undervejs, og de bliver alle sammen grebet igen på smukkeste vis. Der er masser af spænding og gys i bogen, og underholdningsværdien er helt i top. 

Filip har været på noget af en dannelsesrejse i denne serie. Han har været en utrolig god dreng, ja nærmest en engel, til at blive en frygtelig djævel med de ondeste øjne. Jeg kan meget godt lide Filip som karakter. Han er interessant og en sammensat person. Jeg er ikke altid enig i hans beslutninger og handlinger, men jeg forstår hvor det kommer fra. 
Filip er ikke min eneste favorit i serien, da forfatteren har skabt nogle utrolig interessante karakterer, som man ikke kan andet end at holde af. 

Den faldne djævel er en virkelig tilfredsstillende afslutning på en episk fantasysaga for børn. Har du endnu ikke læst afslutningen må du straks går i gang. Er du endnu ikke startet på serien, ja så har du nogle fantastiske bøger til gode.


5/5 stjerner

Titel: Den faldne djævel
Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen
Serie: Den Store Djævlekrig #6
Sprog: dansk
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 16. september 2016
ISBN: 9788763846400
Sideantal: 304

Ingen kommentarer:

Send en kommentar