Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 15. august 2021

Ørkenrose af Jacob Kokkedal

"For ti år siden indtog nattevandreren Silassi ørkenriget Parsien, og prinsesse Jasmin mistede både sine forældre og sit hjem. Sammen med sin elskede onkel måtte hun flygte, og med i bagagen havde hun kun ørkenfolkets mantra: Blodet skal blive på bladet. I voksenlivet er hævnen blevet Jasmins omdrejningspunkt. En dag møder hun den fordrukne pukkelryg Balt, som udmærket kender til vrede og tab, men også til kærlighed og håb. Spørgsmålet er blot, om han kan nå at give dette videre til Jasmin. For Silassi er i færd med at sætte Gudshave i flammer, og nu afhænger verdens skæbne af en traumatiseret ung kvinde og en fordrukken gamling, der engang stod, hvor andre faldt. Men måske er det nok. For der er altid håb! Og en lummer vise …"



Ørkenrose er andet bind i serien Den Trofaste Bror. Endnu en gang følger vi pukkelryggen Balt og hans venner på et nyt eventyr i Gudshave. Ørkenriget Parsien er i 10 år blevet regeret af vampyren Silassi. Med hård hånd har hun undertrykt eller dræbt alle, der ikke har svoret hende troskab, og selv dem, der har, bør være varsomme omkring hende. Det lykkedes dog rigets retmæssige arving, prinsessen Jasmin, at flygte sammen med sin onkel Baba, og i 10 år har de forberedt deres hævn. Da de møder Balt, ser det endelig ud til at deres planer kan fuldføres.  

Med Ørkenrose har forfatteren både skiftet geografi og de fleste af personer, som vi lærte at kende i I døden og videre, ud med et barsk ørkenlandskab og nogle nye interessante bipersoner og væsner. Det fungerer efter min mening virkelig godt. Balt er stadig den gennemgående hovedperson, som de andre bipersoner relater til. Han ender da også med at blive mentor for Jasmin, som han også blev det for Eumon i den første bog. Det bliver dog vendt lidt på hovedet, for hvor Eumon skulle lære at kæmpe og overleve, skal Jasmin lære at leve. Hun er nemlig allerede en dygtig kæmper, men hun er drevet af vrede og hævntørst. Hun bliver også udsat for nogle grusomme ting, som knækker hende, men hvor Balt hjælper hende med at holde hovedet over vande. 
Jeg kunne godt lide at Jasmin allerede var en kriger, men havde brug for at lære andre ting, for det gav også mulighed for at vise andre sider af Balt. 
Handlingen indeholder også flere flashback, hvor vi blandt andet får flere oplysninger om Balts alterego tårnridderen Maltus. Karakterne fremstår alt i alt meget levende og helstøbte.

Universet er stadig utrolig spændende, og befolket med mange forskellige væsner. Hvor den første bog var mere klassisk middelalderinspireret fantasy, tager denne bog inspiration fra et mere mellemøstligt fantasyunivers. Vi møder både djinner, drager, djævle, dæmoner, mystiske ørkenræve, rottemænd, ørkennomader, flyvende tæpper og vampyrer. Blandingen fungerer virkelig godt, og det var fedt, at vi får set en anden del af Gudshave. 

Ørkenrose er ligeså barsk som sin forgænger. Den er faktisk visse steder endnu barskere efter min mening. Der var i hvert fald nogle kapitler, som jeg havde svært ved at læse (og jeg har læst lidt af hvert gennem tiden). Man skal altså være beredt på en bog, der kan være voldsom til tider.
Det er en medrivende fortælling, hvor der er fuld knald på actionscenerne, men hvor der også er plads til de lidt mere stille scener. Det er fantasy, hvor der er fokus på kampen mellem det gode og det onde, og det er forrygende læsning. Holdt du af den første bog, bør du helt klart også læse denne.


4/5 stjerner

Titel: Ørkenrose
Forfatter: Jacob Kokkedal
Serie: Den trofaste bror #2
Sprog: dansk
Forlag: Ulven og Uglen
Udgivet: 2017
ISBN: 9788793349247
Sideantal: 564

Ingen kommentarer:

Send en kommentar