Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 22. august 2021

Helerens håb af Jacob Kokkedal

"Tiden er ved at løbe ud for Adale og hendes børn, for på kontinentet Dritra-Ristra kan ingen kasteløse føle sig sikre. I byerne hersker den grådige overklasse, og ude mellem junglens træer lurer fortidens uhyrer og de levende døde. Adale håber dog, at hun endelig har fundet sine børns redning. Desværre ligger dette håb i hænderne på pukkelryggen Balt, og han er egentlig på Dritra-Ristra i et andet ærinde. Alligevel synes Balt at være den rette mand til jobbet, for inden i ham bor den kyniske kriger Maltus, og hans vrede kan selv ikke mørkets guder føle sig sikre mod. Tårnridderen Maltus er dog ikke den eneste, der skjuler sig i pukkelryggens indre, for bag Balt og Maltus findes en dreng ved navn Bastian. En dreng, der engang har elsket. Adale må sande, at de lys, der har elsket og mistet, brænder med den klareste ild. Hvis så bare ikke Adale også ville have Balt til at stoppe med at drikke …"



Helerens håb er tredje bog i fantasyserien Den trofaste bror.

Balt er endnu en gang på farten, og denne gang er han endt på kontinentet Dritra-Ristra. Her hersker et brutalt kastesystem, hvor en grådig overklasse nådesløst udnytter lavkasterne og de kasteløse. Dritra-Ristra er også plaget af levende døde, der angriber de uforsigtige og uheldige. 
Balt møder dem kasteløse kvinde Adele, der rejser sammen med fire forældreløse børn, som er nogle ganske særlige børn. Lidt efter lidt trænger Adele og børnene ind under Balts hårde panser, og han beslutter sig at beskytte dem for enhver pris. Samtidig begynder Balt også et opgør mod højkasterne, så den lille gruppe bliver snart jaget vildt.

Helerens håb adskiller sig en smule fra de to første bøger i serien. For det første er det ikke en afsluttende historie, da den forsætter i Bastians løfte, for det andet er kapitlerne meget længere og for det tredje får tilbageblikkene på Balts fortid meget mere plads.
De to første punkter er mindre punkter i det store hele, men jeg holdt nu del af de korte kapitler, og jeg kunne også godt lide at de overordnede historier blev afsluttet fra bog til bog. Så var det kun mysteriet Balt der stod tilbage, og ham fik vi mere og mere at vide om for hver bog.
Bogen følger flere forskellige synsvinkler - Balt, Adele & børnene i bogens nutid, en række mennesker der er helt klart the bad guys, samt Balts fortid som drengen Bastian og som den unge Maltus, der er på vej til at blive tårnridder. 
Som sagt fylder Balts fortid rigtig meget, og det tager selvfølgelig plads fra noget af det andet. Overordnet har jeg ikke noget imod det, men jeg ville gerne have haft nogle flere sider om de forskellig bad guys. Det bliver lidt for overfladisk til tider, og jeg mangler lidt mere dybde på dem. Men det kan være at det kommer i Bastians løfte.

Balt/Maltus/Bastian er en interessant og sammensat karakter, der kæmper mod både fysiske og indre dæmoner. Han kan stadig være ualmindelig grov både i tone og humor, men man kan mærke, at han har hjertet på rette sted. Jeg kunne også rigtig godt lide Adele og børnene. Jeg håber, vi kommer til at lære dem endnu bedre i den næste bog. Generelt er personbeskrivelserne virkelig gode også selvom jeg savnede lidt mere kød på skurkene.

Helerens håb er ligeså velskrevet som de andre bøger i serien. Beskrivelserne er eksplicitte og til tider både meget grumme og voldsomme, så det skal man lige være opmærksom på som læser. Der bliver beskrevet overgreb mod børn såvel som voksne. 

Helerens håb er en fængede fantasy roman i den barske ende af spekteret, og kunne du lide de to første bøger i serien, må du bestemt også læse denne. 


4/5 stjerner

Titel: Helerens håb
Forfatter: Jacob Kokkedal
Serie: Den trofaste bror #3
Sprog: dansk
Forlag: Ulven og Uglen
Udgivet: 17. november 2019
ISBN: 9788793349513
Sideantal: 549

Ingen kommentarer:

Send en kommentar