Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 27. september 2021

Fantasyfestival 2021 - lørdag


[Reklame - aktivitetsarmbånd sponsoreret af Fantasyfestivalen]

Fantasyfestivalen er endelig tilbage - yeah!

I år var det fjerde gang, jeg besøgte festivalen, og anden gang jeg var med både lørdag og søndag. Det giver mig så meget at være afsted begge dage, fordi jeg føler, at jeg får meget mere ud af dagene, og jeg føler mig mindre fortravlet. 
I starten var det en kende mærkeligt at være sammen med så mange mennesker igen, især efter ikke at have set særlig mange i over 1½ år. Men på den anden side var det også mega rart endelig at kunne nørde fantasy sammen med andre. Jeg har virkelig savnet den stemning, der er til Fantasyfestivalen, så det var så skønt endelig at være tilbage.

Jeg havde et tætpakket program om lørdagen, og jeg nåede slet ikke at se alt det jeg gerne ville. Sådan synes jeg altid det er, når jeg er afsted, så jeg har affundet mig med det.


Festivalen blev officielt åbnet med taler af Lulu Hansen fra Sydvestjyske Museer og Lene Kaaberbøl. Årets temaer var nemlig hekse. Virelai spillede også et par numre.


Det første foredrag jeg hørte var Boris Hansen, der fortalte om Den Usynlige Krig, som er første bog i hans nye serie Tavse verdener. Den Usynlige Krig udkom tilbage i maj i år, hvor jeg også læste den (jeg er faktisk i gang med at genlæse den, da jeg fik lyst til efter at have hørt Boris' foredrag).
Boris fortalte humoristisk om, hvordan det var at arbejde med bogen. Han slog især ned på udfordringerne/problemerne, såsom at have mange karakterer og ikke mindst at skrive tre fiktive bøger i forskellige genrer ind i hans eget værk. Det er udfordringer, som han også kommer til at arbejde med i den næste bog. 
Jeg glæder mig så meget til at den næste bog udkommer!


Det næste på mit program var Årets Danske Fantasy Pris, som skulle uddeles for første gang i år. Jeg var en af de bogbloggere, der var med til at lave en shortlist til juryen, så derfor ville jeg gerne overvære prisoverrækkelserne. Vinderne blev:
Årets Danske Fantasyforside | Arven fra fortiden – Awen 2 af Nathali & Bettina Liane | Omslag af Karin Hald
Årets Danske Fantasydebutant | Legendens ridder – I krig af Jeanette Sigtenborg Rasmussen
Årets Danske Fantasybog | Natskygge – Rosenholm-trilogien 3 af Gry Kappel Jensen

Stort tillykke til alle vinderne og alle de nominerede!


Efter en omgang frokost så jeg forfatter C. G. Valentin fortælle om Skrivning som våben. Hun var i samtale med redaktør og forfatter Eva Munk, og det var en virkelig interessant snak de to havde. De snakkede om hvordan C. G. Valentin har brugt psykisk sårbarhed i hendes karakter i Dragernes Æra, samt hvordan hun selv har brugt skrivning som et våben i kampen mod hendes OCD, angst og depression.


Lige derefter hørte jeg foredraget Fra bog til skærm, som handlede om filmatiseringer. Det var Jakob Levinsen og Boris Hansen, der blandt andet fortalte om gode og især dårlig filmatiseringer, og hvad der skal til for at det bliver en god filmatisering. Det var Silja Okking, der styrede løjerne, og publikum var meget deltagende. Jeg synes at det var en rigtig spændende snak, og jeg har også stærke meninger om filmatiseringer, så det kan være at jeg skriver et blogindlæg om det engang.


Det sidste foredrag på mit lørdagsprogram var Et spind af skæbner, hvor Julie M. Day var i samtale med Silja Okking, om Julies nyeste bog Af blod og støv. Igen var det en rigtig interessant snak, hvor de kom ind på hekse, sex og magi. Jeg skal så meget have læst bogen - og gerne snart!


I pauserne imellem de forskellige foredrag bevægede jeg mig rundt imellem de mange stande. Jeg fik desværre ikke taget særligt mange billeder sådan generelt, både fordi jeg glemte det, og fordi jeg virkelig levede i nuet i den weekend. Men jeg fik da taget et billede af Pernille L. Stenby, der signerede.
Efter mit sidste foredrag, var jeg også rundt og hilse på forskellige forfattere og forlag. Det var rigtig hyggeligt at snakke og nørde bøger og fantasy, og jeg fik også påbegyndt mine bogindkøb. Jeg havde ventet til sidst på dagen, så jeg ikke skulle slæbe rundt på for meget, før jeg skulle tilbage til mit hotel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar