Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 6. september 2021

Bondekongens rejse af Christina E. Ebbesen

"Gavin har måske en chance for at vinde den royale turnering og ende sammen med den dejlige prinsesse Isolde. Grev Erek og de andre rivaler vil dog bruge alle tænkelige kneb for at vinde, og i finalen er det tilladt at skade såvel modstandere som deres væbnere.

Robin har lovet at hjælpe Gavin færdig med konkurrencen, men han bringer sin ven, hans familie og hele hovedstaden i fare ved at udskyde sin flugt fra Damian som er i hælene på ham. Han tør slet ikke tænke på hvad der vil ske hvis den jaloux ildvæver opdager Robins følelser for det unge menneske.

Gavins og Robins venskab er risikabelt, men de er stadig hinandens eneste chance."



Bondekongens rejse er andet bind i serien Til Aretz's Ende af Christina E. Ebbesen. Jeg har haft virkelig høje forventninger til denne bog, da jeg var virkelig glad for den første bog Sumpbaronens rejse. Heldigvis blev alle mine forventninger til fulde indfriet, og Bondekongens rejse er indtil videre den stærkeste bog i serien.

Bondekongens rejse starter nøjagtig, hvor vi efterlod Gavin og Robin sidst. Gavin er gået videre til den sidste del af turneringen. Det var der ikke rigtig nogen, der havde forventet, da Gavin ikke er lige så "fin" som de andre adelsmænd. Derudover har han samtidig valgt at have en elver som væbner (og ven), og det er bestemt ikke velanset i det elverfjendske Karbon. Gavin og Robin bliver da også udsat for flere sabotageforsøg undervejs, og truslen om Damian, Robins eksforlovede, lurer stadig.

Gavin og Robin er nogle helt igennem vidunderlige karakterer. Jeg elsker dem virkelig højt, men jeg må indrømme at der også var nogle øjeblikke, hvor jeg havde stor lyst til at ryste dem begge to, Så virkelige og troværdige fremstår de for mig. Christina E. Ebbesen har lagt virkelig meget arbejde i at skabe nogle spændende og levende karakterer, og her tænker jeg ikke kun på vores to helte. Hele persongalleriet er interessant, selv dem af lidt mere tvivlsom moral. Jeg kan rigtig godt lide, hvordan forfatteren får flettet aktuelle samfundsemner og fordomme ind i historien. Det er virkelig interessant og tænkevækkende at følge karakternes refleksioner og diskussioner om de forskellige emner.

Jeg er også fuldstændig vild med handlingen. Jeg sad limet til siderne, og kunne slet ikke slippe romanen igen, da jeg først var gået i gang. Der sker så meget på siderne uden at det føles forjaget, og det hele er spundet rigtig godt sammen. 
Romanen indeholder visse steder nogle meget voldsomme scener, som kan være rigtig svære at læse. De er markerede med en advarsel oppe i hjørnet, så det er let at se, når de kommer. Det synes jeg er rigtig god måde at gøre det. Scenerne sætter fokus på nogle meget tabubelagte emner, og det er vigtig at vi ikke bare gemmer dem væk, selvom det både er barskt og svært. Det er noget vi skal tale om, og en af måderne vi kan gøre det på er igennem litteraturen. 
Forfatteren har også rigtig stor fokus på worldbuilding med flere forskellige kort og et appendiks and I'm here for it! Nogle vil måske synes, at det er for meget, men jeg elskede det, og jeg synes at der var en rigtig god balance mellem karakterudvikling, handling og worldbuilding.

Alle facetter til en fantastisk fantasyfortælling er til stede i Bondekongens rejse. Den er utrolig velskrevet, og Christina E. Ebbesen er en helt eminent historiefortæller. Jeg kom hele følelsesregisteret rundt under læsningen, og det er helt klart en bogserie, som jeg kommer til at besøge igen og igen.

Bondekongens rejse (samt dens forgænger) får mine varmeste anbefalinger. Du må simpelthen ikke snyde dig selv for dette mesterværk.


5/5 stjerner

Titel: Bondekongens rejse
Forfatter: Christina E. Ebbesen
Serie: Til Aretz’ Ende #2
Sprog: dansk
Forlag: Ulven og Uglen
Udgivet: 15. marts 2021
ISBN: 9788793349520
Sideantal: 509

Ingen kommentarer:

Send en kommentar