Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 15. september 2021

Read.Die.Repeat vol. 1


[Anmeldereksemplar fra Forlaget Read.Die.Repeat]

Read.Die.Repeat vol. 1 er et nyt dansk magasin, som koncentrerer sig om genrerne horror og weird fiction.  
Magasinet indeholder 12 noveller, 1 tegneserie samt en række illustrationer. Jeg kendte allerede nogle af bidragsyderne, mens andre var helt nye for mig. Det er et rigtig godt miks, og jeg har helt klart fået tilføjet nogle nye navne til min liste over forfattere og illustratorer, som jeg gerne vil holde øje med i fremtiden.

De 12 noveller er Dragkisten af Teddy Vork // Nefilim af Anne-Mette Brandt // Blodsved af Rasmus Wichmann // Patientjournal af Mariane Mide // Refleksion af Sara Farag // Dans med mig af Luna Harley // Danse, danse, dukke min af Savanna Lind // Rævegraven af Karina Sund // SVIRP af Helle Perrier // I syv sind af Karsten Brandt-Knudsen // Mørket i Puort Assant af Freddy E. Silva // Ansigtsflænseren af Jonas Dinesen.
Lauge Eilsøe-Madsen har bidraget med tegneserien Stranded, som er skrevet på engelsk.
Ane Gudrun, Mike Dominic, NMAAR, Matt Chiri, Pia Smith og Anders Fjølvar, Stina Øhrberg samt Félix Perrier har alle bidraget med illustrationer.

Man kan tydeligt mærke de forskellige forfatterstemmer, og det var jeg vild med. Forfatterne har styr på deres horrortroper, og novellerne adskiller sig fra hinanden, når det kommer til emne, tema og udtryk.
Der er de klassiske hjemsøgelseshistorier, der er spacehorror, der er Lovecraft-inspireret horror og andet godt horror, som jeg ikke vil afsløre her. Der er kort sagt lidt for enhver smag, og mit lille horrorhjerte elskede den store variation.
Når nu en del af forfatterne var nye for mig, ville det have været dejligt med et lille forfatterportræt af hver. Det behøvede ikke at være langt, men skulle bare indeholde lidt info om forfatteren og eventuelt lidt baggrundsviden om novellerne og deres oprindelse eller inspiration. Det synes jeg altid er meget spændende at læse om, og ville understøtte magasinformatet godt.

Enkle af novellerne har tilknyttet illustrationer, og det fungerede virkelig godt. Jeg kom faktisk til at savne, at der ikke var illustrationer til alle novellerne.
Derudover er der også illustrationer, der ikke er tilknyttet nogle af novellerne. De udtrykker ligeledes forskellige former for horror, og visuelt synes jeg de står stærkt og effektivt. Min eneste anke er, at illustrationerne gerne måtte have været spredt mere ud i magasinet fremfor samlet et sted. 

Jeg var virkelig godt underholdt af Read.Die.Repeat vol. 1, og jeg vil anbefale den til alle, der elsker horrorgenren. Jeg elsker horrornoveller, og jeg elsker, når forfattere eksperimenterer og leger med genren, og får nogle uhyggelige og vellykkede gys ud af det. Derfor er jeg rigtig glad for Read.Die.Repeat vol. 1, og jeg glæder mig til at læse næste bind.


4/5 stjerner

Titel: Read.Die.Repeat vol. 1
Forfatter: Jonas Aagaard Dinesen (red.)
Serie: Read.Die.Repeat #1
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Read.Die.Repeat
Udgivet: 2021
ISBN: 9788797292600
Sideantal: 98

Ingen kommentarer:

Send en kommentar