Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 29. september 2021

Fantasyfestival 2021 - søndag


[Reklame - aktivitetsarmbånd sponsoreret af Fantasyfestivalen]

Lørdag


Søndag startede med et bogbloggerevent med Pernille L. Stenby og C. A. Wolters, som begge udkom med en bog på Fantasyfestivalen. Pernille udgav Et manipuleret liv, som er en selvstændig roman i Mestenes serien, mens Cecilie udgav sin debutroman Den som hvisker, som er første bog i serien Det røde daggry.
De havde en virkelig spændende snak om sex, vold, grænser, seksualitet og meget mere. Det hele blev krydret med lidt oplæsning og utrolige mange grin. 
Jeg glæder mig utrolig meget til at læse de to bøger, og jeg er så glad for, at jeg fik den købt under festivalen.


Dernæst skyndte jeg mig over for at stille mig i kø til foredraget Fra bag guy til læsefavorit.
Her fortalte Nanna Foss og Malene Sølvsten om, hvordan det er at skrive bad guys. Et område de selv er eksperter på, da de har skabt henholdsvis Noah og Elias, som er nogle karakterer, der deler vandene for at sige det mildt. Det var virkelig spændende at høre, hvilke overvejelser de hver især havde gjort, når de skrev på karaktererne. 


Jeg havde planlagt at se to foredrag om hekse og vølver, men da det kom til stykket, havde jeg mere lyst til at gå rundt på messen og snakke med forfattere og få et par signeringer, så det var det jeg gjorde. Det var virkelig skønt og meget hyggeligt. (Og jeg huskede rent faktisk at få taget nogle billeder).
Der var knap så mange mennesker om søndagen, så det var lidt nemmere at komme rundt. 
Jeg var også ude på markedspladen en eller to gange, men fik kun taget billeder af de søde ugler, men de var også voldsomt kære.
Stemningen var mere afslappet om søndagen, hvilket bestemt ikke gjorde noget. Jeg kan rigtig godt lide, at man sådan kan mærke forskel på lørdag og søndag.


Mit sidste foredrag var med de fire herlige forfattere Kristoffer J. Andersen, Thomas Arnt, Casper Grundtvig og Christian Engkilde, som fortalte om Hvordan man IKKE skriver en fantasybog.
Det var et meget populært foredrag, da alle stole var optaget 1½ min efter at dørene blevet åbnet. Men det kan jeg sagtnes forstå, for de fire fyre var virkelig underholdende, og fortalte vidt og bredt og med mange anekdoter, om hvad man ikke skal gøre som forfatter. Blandt andet skal man ikke udstille sine egne bøger, mens en bibliotekar kigger på, og man skal huske at give sine karakterer tøj på ellers bliver de tegnet med et håndklæde om livet hele bogen igennem.

Efter dette foredrag hentede jeg min kuffert og tog over på stationen for at tage toget hjem. Togturen var virkelig lang, og vi endte også med at blive så forsinket, at jeg ikke kunne nå mit tog i Aarhus. Jeg skyndte mig derfor ned til busterminalen, hvor jeg var så heldig at nå en bus, der kunne køre mig hjem.
Hvis jeg ser bort fra hjemturen, havde jeg en helt forrygende Fantasyfestival, og jeg glæder mig til at se hvad de finder på til næste år. Forhåbentlig har jeg også fået læst de bøger, som jeg fik slæbt med hjem.

Jeg havde for starten af lovet mig selv at jeg ikke ville købe alt for mange bøger, for de skulle nemlig kunne være i min kuffert. Det løfte kom jeg til at holde, selvom jeg var slemt fristet til at gå amok. Normalt plejer jeg at vise bøgerne her og skrive lidt om dem, men da jeg har købt rigtig mange bøger i september, har jeg valgt at lave et samlet indlæg med alle mine bogindkøb (som måske/måske ikke bliver langt). Men I skal da ikke snydes for et samlet billede af alt det, jeg fik slæbt med hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar