Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 7. marts 2022

Arven af Astrid B.Z. Madsen

"Allisters liv bliver vendt på hovedet, da han arver en mystisk kuffert og løftet om at blive optaget i farens ældgamle slægt. Allister ønsker sig brændende at finde ud af mere om sin far, men det viser sig hurtigt, at det er en farlig og krævende opgave at blive slægtens arving. Fra den ene dag til den anden må Allister klare sig alene i en fremmed by, i en ny klasse og med en dyster hemmelighed på slæb."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget]

Arven er første bog i serien Knogledrengen skrevet af Astrid B. Z. Madsen.
12-årige Allister bor sammen med sin til tider kontrollerende  mor. Han har aldrig kendt hverken sin far eller farens familie. Men det ændrer sig da en advokat opsøger han, og spørger om han vil påtage sig sin fars arv. Det vil Allister meget gerne, men moren siger nej. Allister stikker derfor af hjemmefra og modtager arven, som viser sig at være en kuffert fyldt med gamle knogler. Det viser sig dog at knoglerne ikke er helt almindelige knogler, og at andre meget gerne vil have fat i dem.

Arven er en spændende start på eventyret om Allister og knoglekufferten. Den er skrevet i et indbydende og letlæst sprog, så den kan både bruges til selvlæsning og højtlæsning.
Der er ret meget mystisk omkring knoglerne, arven og Allisters fars slægt. Det er ikke alle spørgsmål, man får svar på i det første bind, faktisk bliver der stillet flere spørgsmål end der bliver givet svar, men da det er første bind i en serie, satser jeg på at vi og Allister bliver klogere i de efterfølgende bøger. Spændende er det i hvert fald, og jeg fanget fra første side. 

Jeg kunne rigtig godt lide scenerne med knoglerne, og jeg er spændt på, hvad der sker, når deres fulde potentiale bliver udfoldet. Det var også interessant at læse om, hvordan Allister skulle klare sig selv i en helt fremmed by. Det giver en rigtig fin kontrast til det magiske og mystiske. 

Har du nogle børn, der elsker spændende bøger og magi, venskab og hemmeligheder, kan jeg varmt anbefale Arven. Jeg er selv meget spændt på, hvad der skal ske i de næste bøger.


4/5 stjerner

Titel: Arven
Forfatter: Astrid B.Z. Madsen
Serie: Knogledrengen #1
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Calibat
Udgivet: August 2021
ISBN: 9788794164054
Sideantal: 124

Ingen kommentarer:

Send en kommentar