Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 28. marts 2022

Tågen af Ragnar Jónasson

"Julen, 1987. Under en frygtelig snestorm banker en fremmed på døren til ægteparret Einar og Erlas afsidesliggende gård. Den fremmede er udmattet og forfrossen, og parret byder ham åbenhjertigt velkommen. Det skulle de ikke have gjort...
Politiefterforsker Hulda Hermannsdottir skal holde jul med sin familie i Reykjavik, men hun kan ikke slippe sagen om en forsvundet pige og hendes far. Hulda tager derfor ind på politistationen julenat, men denne beslutning får tragiske konsekvenser.
To måneder senere ankommer Hulda til Einar og Erlas gård. En mystisk forbindelse mellem sagen om det ældre ægtepar og den forsvundne far og datter viser sig. Hulda sætter alt ind for at komme til bunds i begge sager. Også af helt private årsager."


MørketØen

Hvis du har fulgt med på bloggen et stykke tid (eller bare læst min anmeldelse af Mørket), så ved du, at krimi ikke er den genre, som jeg læser allermest af. Men det sker da engang imellem, at jeg samler en op - især hvis flere kollegaer har heftigt anbefalet den. Det har gjort sig gældende med Ragnar Jónassons Island trilogi om politiefterforskeren Hulda Hermannsdottir. Tågen er dermed tredje og sidste bog. 

Tågen bliver fortalt i par forskellige spor. Den ene foregår under julen i 1987, hvor vi følger Hulda, der er optaget af sagen om en forsvundet pige. Men det er ikke det eneste, der optager Huldas tanker. Der er nemlig problemer på hjemmefronten, hvor teenagerdatteren har isoleret sig mere og mere i den sidste tid. Vi følger også ægteparret Einar og Erla, der bor på en meget afsidesliggende gård, der får besøg af en forfrossen mand.
Det andet spor foregår 2 måneder senere, hvor Hulda har oplevet en voldsom tragedie, men stadig forsøger at arbejde på hendes sager, og sporene leder hende til en meget afsidesliggende gård. 

Tågen er ligeså godt skrevet som dens to forgængere. Plottet tager op til flere twists, som jeg ikke lige havde set komme, og det var jeg vild med. Det var med til at fastholde min nysgerrig, for man viste aldrig rigtig, hvad der ville ske på næste side. 
Hulda går gennem noget virkelig forfærdeligt, og man kan ikke lade være med at føle hendes kvaler. Hun er en sammensat og interessant person. Det er meget vigtig at læse trilogien i rækkefølge ellers kommer man til at ødelægge det for sig selv. Det er utrolig at se den udvikling Hulda gennemgår, og det er især interessant for trilogien er i omvendt kronologi. 

Hvis du lige som mig ikke læser særlig mange krimier, kan jeg varmt anbefale dig at prøve kræfter med denne trilogi. For den indeholder så meget mere end blot mordmysterier. De er skam også spændende, men jeg kan godt lide, at der lige er det der lidt ekstra. Elsker du krimier synes jeg bestemt også, at du skal læse disse bøger. 


3/5 stjerner

Titel: Tågen // Originaltitel: Mistur
Forfatter: Ragnar Jónasson
Serie: Hidden Iceland #3
Originalsprog: islandsk // læst på dansk
Forlag: Gad
Udgivet: 21. oktober 2021 // oprindelig udgivet 2017
ISBN: 9788712061809
Sideantal: 287

Ingen kommentarer:

Send en kommentar