Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 9. marts 2022

Vardekød af A. Silvestri

"Det er nat i Varde midt i halvfemserne. Regnen er ved at slå om til sne. En gennemblødt dreng kommer gående fra havet. Den første, der ser ham er Roald, som er på vej hjem fra bridge. Den anden, der ser ham, er Gerd. Hendes mave rumler ildevarslende. Den tredje, der ser ham, er Ingelise. Hun bærer frysende på et net appelsiner. Den fjerde, der ser ham, er Sanne. Hun kommer direkte fra Emils vandseng. Den femte, der ser ham, er Maneli, hvis varevogn er fyldt med varer fra København. Den sjette, der ser ham, er Tom Slagter. Det er ham, der kører drengen til politiet." 


[Bogen er et anmeldereksemplar fra Brændpunkt]

En ung dreng går af en mørk vej, der fører ind til Varde. Han er barfodet og bestemt ikke klædt på til vejret. Flere personer passerer ham, men det er kun Tom Slagter, der standser op og tager drengen med ind til Varde. Drengen kan tilsyneladende ikke tale, og han lugter også meget underligt. Tom tager ham med hen til politistationen, hvor han bliver bænket på en stol resten af natten. Snart flyder blodet dog i Varde, da indbyggerne går amok og begynder at myrde hinanden.

Kender du det med, at du ikke er helt klar over, hvad det er du lige har læst? Sådan havde jeg det med Vardekød, da jeg havde vendt sidste side. Hold da for en rutsjebanetur det var. Det var spændende, nervepirrende, og bogen var utrolig svær at slippe, da jeg først gik i gang med den. Man skal bare lade sig rive med, og så får man en forrygende og til tider gruopvækkende tur. A. Silvestri forstår i den grad at opbygge en spændingskurve 

Vardekød er et portræt af provinsen, som vi nok alle kender på den ene eller anden måde. Det er også et psykologisk portræt af de mennesker, der bor der (i hvert fald i denne udgave). Det er stærke portrætter, som man kan genkende i en eller anden form. Jeg fandt nogle af personerne og deres baggrunde mere interessante end andre, men de havde alle noget af bidrage med. 
A. Silvestri har mange små plottråde i spil, der alle kredser sig omkring hovedplottet, men han fanger dem alle og spinder dem sammen til en utrolig fascinerende historie. Og det hele bliver bare meget mere skræmmende, når alt pludselig falder fra hinanden, og alle begynder at myrde løs. 

Vardekød er en ond og modbydelig roman, men på samme tid også meget underholdende, hvis man kan tillade sig at sige det, når nu den er så ond. Jeg kan i hvert fald anbefale den varmt, hvis du kan lide horror og det groteske. 


4/5 stjerner

Titel: Vardekød
Forfatter: A. Silvestri
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Brændpunkt
Udgivet: 2021
ISBN: 9788794083881
Sideantal: 201

Ingen kommentarer:

Send en kommentar