Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 11. marts 2022

Øen af Ragnar Jónasson

"Da Hulda Hermannsdottir ankommer til den mystiske og vanskeligt tilgængelige ø Ellidaey, finder hun tre chokerede venner i en jagthytte.
De var fire, som tog af sted på tur, men hvad er der blevet af den sidste ven? Alle tre lader de til at vide mere, end de vil fortælle. Ti år tidligere, i efteråret 1987, rejste et ungt kærestepar på en romantisk weekend til Vestfjordene i Island.
En tur, som fik en brat afslutning og katastrofale konsekvenser for en familie. Det store spørgsmål for Hulda er, om der er en forbindelse mellem de to sager. Er der en morder, der hjemsøger disse øde steder?" 


Mørket

Øen er anden del af Ragnar Jónassons trilogi, hvor man følger Hulda Hermannsdottir fra Reykjavik Politi. To veninder er med med ti års mellemrum blevet dræbt på Island. Hulda kommer på sagen, og forsøger at finde ud af, om der er en sammenhæng mellem de to mord. Samtidig forsøger Hulda også at finde faren, som hun aldrig har kendt. 

Øen starter stærkt ud med en prolog, der forstår at sætte den rette stemning hos læseren. Bogen foregår både i 1987 og 1997, hvor de to mord bliver begået. Hulda bliver sat på 1997-mordet, men begynder også at grave i mordet fra 1987.
Hulda fremstår desværre ikke lige så tydelig og stærk for mig, som hun gjorde i Mørket. For det første går der et rum stykke tid, før hun for alvor kommer på banen, for vi skal igennem flere andre synsvinkler først. De andre synsvinkler er skam også interessante, og det er spændende at se, hvordan de ændrer sig i løbet af ti år, men jeg savnede en bedre balance mellem dem og Hulda. Hulda drukner nemlig lidt, og det er altså en skam for jeg kan rigtig godt lide hendes betragtninger. 
Hun er en kompleks kvinde, der har flere skeletter i skabet, og hun træffer ikke altid de rigtige valg, men det er helt sikkert, at hun altid går sine egne vegne

Jeg kan rigtig godt lide den melankoli som forfatteren får skrevet ind i sine bøger. Det sætter den helt rigtige stemning, når man læser om de forskellige forbrydelser. Naturbeskrivelserne er også virkelig gode, og jeg fik stor lyst til at besøge Island, mens jeg læste bogen (så længe der ikke sker mord, mens jeg er der).

Øen er måske ikke lige så stærk som Mørket efter min mening, men det er stadig en spændende og velskrevet krimi, der overrasker sin læser. 


3/5 stjerner

Titel: Øen // Originaltitel: Drungi
Forfatter: Ragnar Jónasson
Serie: Hidden Iceland #2
Originalsprog: islandsk // læst på dansk
Forlag: Gads Forlag
Udgivet: 11. maj 2021 (denne udgave) // oprindelig udgivet 28. oktober 2016
ISBN: 9788712061793
Sideantal: 330

Ingen kommentarer:

Send en kommentar