Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 14. marts 2022

Hvad jeg ved om Vinter af Mette Høppner Jakobsen

"Da Max møder Alice, er det rimelig meget love at first sight.
For ham. Men hvordan har hun det egentlig med ham? Og hvem gemmer sig bag det pjuskede hår og det djævelske smil?
Undervejs i sit forsøg på at lære hende bedre at kende bliver Max hvirvlet ind i en magisk, men også forvirrende verden, hvor der er meget mere på spil end matematikafleveringer, kærester og gymnasiefester. For Alice er en del af noget større, og hendes hverdag handler ofte om liv - eller død."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren]

Max går i gymnasiet, hvor han hygger sin med sine venner. En dag møder han Alice, som er anderledes end alle andre piger han har mødt. Han bliver fascineret og forelsket i hende. Men Alice har ikke lyst til at være kærester. Hun vil meget hellere være venner, så det bliver de. Alice er meget hemmelighedsfuld, og Max finder ud af, at hun er en heks.

Max er en sød, likeable og lidt forvirret teenager, som forsøger at finde ud af livet. Han hænger ud med vennerne og passer studierne, men da han møder Alice bliver han en kende besat. Som hovedperson fungerer Max virkelig godt. Han er troværdig, og man føler med ham, når han forsøger at navigere teenagelivet, Alice og hendes overnaturlige side.
Alice er lidt af en mystisk person, som jeg ligesom Max fandt fascinerende. Man ved ikke altid helt, hvor man har hende. 
Jeg blev også lidt en fan af Nicoline, som er venner med Alice. Hun var til tider et frisk pust af fornuft og indsigt, men har også en anden side, som jeg finder meget interessant. 

Mette Høppner Jakobsen blander YA realisme med et lille drys af magi og heksekunst. Det er en virkelig interessant blanding, og det fungerer rigtig godt. Fokusset er på at være ung med at hvad det indebærer af forelskelse, venskaber, usikkerheder, og at finde sig selv.
Romanen er velskrevet og letlæst, og jeg var fuldstændig opslugt af den, og læste den på nærmest ingen tid.

Hvad jeg ved om Vinter er en god, sød og underholdende debutroman. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse forfatterens næste bog.


4/5 stjerner

Titel: Hvad jeg ved om Vinter
Forfatter: Mette Høppner Jakobsen
Serie: Hvad jeg ved om Vinter #1
Sprog: dansk
Forlag: Byens Forlag
Udgivet: 3. april 2020
ISBN: 9788793938366
Sideantal: 200

Ingen kommentarer:

Send en kommentar