Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 27. maj 2022

Tilbage til Lugnasad af K. L. Berger

"Det er fire år siden Lugnasad sank i grus og med den 28 unge liv.

Magnus er ædt op af sorg og vrede efter at have mistet Alex. Derfor indgår han en aftale med dødsguden Donn om at bringe Alex tilbage mod én enkelt tjeneste. Men først må Magnus opsøge den eneste anden der overlevede Lugnasads forbandelse.

Benjamin er fast besluttet på aldrig at vende tilbage til Lugnasad, så da Magnus beder om hjælp til netop dét, slår han hånden af sin engang bedste ven.

Til trods for Benjamins protester ender de med at drage mod Lugnasad for at sætte Magnus’ plan i værk, men Donn har sin egen dagsorden, og snart kan ingen vide sig sikker. For at redde ikke kun dem selv, men også resten af verden, må Magnus og Benjamin udforske helt ukendte sider af Lugnasad når de bogstaveligt talt går under jorden i en hæsblæsende jagt på Cernunnos, Donn og Dødens ild."


Lugnasad

Det er fire år siden tragedien på Lugnasad skete. Magnus og Benjamin var de eneste overlevende, og hvor Benjamin forsøger at komme videre, kan Magnus slet ikke glemme, hvad der skete med Alex. Magnus udtænker en risikabel plan, som kræver Benjamins hjælp, men Benjamin er ikke så sikker på at det er en god ide, men Magnus giver ham ikke noget valg. 

Jeg havde en del ambivalente følelser om jeg i det hele taget skulle læse Tilbage til Lugnasad. Jeg kunne rigtig godt lide Lugnasad og synes den stod stærk som en selvstændig roman, så jeg var lidt bange for om efterfølgeren ville ødelægge det.

Historien er for det meste underholdende. Spændingsniveaet er lidt ujævnt, da der er et midterstykke, hvor de snakker en hel del, og der ikke er så meget handling. Men jeg skal love for at, der bliver skruet op for actionen hen mod slutningen. 
Selvom jeg rigtig godt kunne lide Magnus og Benjamin (samt Alex og co.), synes jeg min investering i dem samt deres følelser og tanker ikke var nær så stærk og tydelig, som i den første bog.

Tilbage til Lugnasad er bestemt ikke en dårlig bog, men mit store problem med den er, at jeg i bund og grund synes, den var unødvendig. Jeg synes, at Lugnasad var den helt rigtige slutning, og jeg havde ikke behov for at vide, hvad der var sket med Magnus og Benjamin i de efterfølgende år. Og jeg havde heller ikke behov for at Alex blev vækket til live igen sammen med andre karakterer. 

Læs den, hvis du har lyst, men hvis du elskede Lugnasad, som en selvstændig roman, så hop over dens efterfølger.


2,5/5 stjerner

Titel: Tilbage til Lugnasad
Forfatter: K. L. Berger
Serie: Lugnasad #2
Sprog: dansk
Forlag: Tellerup
Udgivet: 18. september 2021
ISBN: 9788758843339
Sideantal: 395

Ingen kommentarer:

Send en kommentar