Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 30. maj 2022

Blue Moon af Laurell K. Hamilton

"'Richard was an alpha werewolf. It was his only serious flaw. We'd broken up after I'd seen him eat somebody.'

You never forget your ex-fiance. And when the call came at three in the morning, I thought for a moment it was him. It wasn't. It was his brother. And it wasn't good news.

Apparently the former love of my life had got himself thrown into jail for assaulting a woman. Since I make my living as a preternatural expert, I tend to believe almost anything's possible. But though he may be one of the monsters, Richard would never harm a woman. So it's Anita Blake to the rescue. I've got just a few days to spring Richard and find out who framed him - and why. There's a full moon coming, and if my werewolf love is still behind bars when it rises, he'll be facing a lot worse than an assault charge..."



Richard, Anitas eksforlovede, er blevet fængslet sigtet for voldtægtsforsøg. Anita er overbevist om at han er uskyldig, så hun drager derfor mod den lille by Myerton i Tennessee for at hjælpe. En fuldmåne er på vej, og det er yderst vigtig at Richard bliver løsladt inden, da det meste af omverden ikke ser med venlige øjne på varulve. 
Anita rejser dog ikke alene. Hun har et følge af både varulve, varleoparder og vampyrer, da hun både skal håndtere varulve- og vampyrpolitik, og der er det altid rart med overnaturligt rygdækning.

Dette er Richards bog (eller i hvert fald er der stor fokus på ham en stor del af bogen). Jeg er stadig ikke fuldstændig fan af ham (og bliver det måske aldrig...?). Han blev dybt såret af Anita, og derfor ønsker han at gøre gengæld, hvilket er skadeligt for dem begge. Det kan man så sige gør ham meget menneskeligt, som igen står i skarp kontrast til hans indre kamp mod hans monster/ulv. Men han har trods alt sine gode øjeblikke.

Jeg har nævnt det i tidligere anmeldelser, og kommer helt sikkert også til at nævne det i fremtidige anmeldelser, men jeg elsker worldbuildingen i denne serie. For hver bog bliver universet udvidet enten med nye væsner, nye former for magi, udvidelsen af eksisterende magi eller en blanding af det hele. Jeg synes at det er utrolig fascinerende, og jeg glæder mig til hver ny information vi får.
Det eneste jeg savnede var, at rent faktisk se Anita lære at kontrollere sine nye kræfter bedre. Det bliver lige kort nævnt i en enkelt sætning, men det var slet ikke nok for mig. 

Jeg elsker at se hvordan karakterne hele tiden udvikler sig. Anita er i gang med at finde ud af, hvad det betyder at være en del af et pack (ulvene) og en pard (leoparderne), og at det kræver noget, som hun ikke er helt hjemmevant i. Anitas relationer til forskellige karakterer udvikler sig hele tiden, og i den forbindelse er jeg rigtig glad for at der kommer mere kød på nogle af disse karakterer. For er der noget Laurell K. Hamilton kan, er det at skabe fascinerende og interessante karakterer, som man får lyst til at vide alt om. 

Plottet er meget spændende, og der sendes flere tråde ud, som alle blive grebet til sidst. Blue Moon er til tider barsk og blodig, men der er også flere scener, hvor luften er fuld af sex og romantik. Sproget er som altid gribende og beskrivende, og jeg har svært ved at lægge bogen fra mig igen, når jeg først er gået i gang.

Blue Moon får min allervarmeste anbefaling! 


4,5/5 stjerner

Titel: Blue Moon
Forfatter: Laurell K. Hamilton
Serie: Anita Blake, Vampire Hunter #8
Sprog: engelsk
Forlag: Headline
Udgivet: 4. februar 2010 (denne udgave) // oprindelig udgivet 1. november 1998
ISBN: 9780755355365
Sideantal: 498

Ingen kommentarer:

Send en kommentar