Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 16. maj 2022

Nordlys af Eva Munk

"'Det er vist først her på det sidste, jeg er begyndt at blive mere bevidst om det med klimaforandringerne, tror jeg.' Jeg føler mig lidt flov over at sige ordene højt. Det virker, som om mange har det i deres bevidsthed. Men jeg har bare brugt tiden på identitetskriser i stedet for.

A.K. har det fint i sin klasse, men kun fint, så derfor beslutter hun sig for at tage på efterskole efter sommerferien. Hun længes efter at finde et fællesskab, hvor ægte venskaber spirer som græsstrå i skoven.
En dag opdager hun gruppen @grønklode på Instagram, hvor hun møder Pelle, Tenna, Tobias, Mark og Robert, som alle kæmper for klimaet.
Tvivlen vokser i hende, for gør hun overhovedet sit for at hjælpe til? Vil det nogensinde være nok? Og hvad gør man egentlig, når den store drøm hele tiden har været lige foran én?" 


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget]

○ Stormflod  Tørke

Nordlys er tredje bog i Grøn Klode serien. Det er A.K.'s historie, og den har jeg virkelig set frem til at læse.

A.K. har det fint i skolen, men hun føler ikke rigtig noget fællesskab med de andre i klassen. Hun længes efter ægte venskaber. Hun opdager @grønklode på Instagram og begynder at skrive frem og tilbage med Pelle, som har opstartet kontoen. De mødes og Grøn Klode som frivillig forening er født. Robert, Mark, Tobias og senere Tenna slutter sig til, og A.K. har endelig fået det fælleskab og de venskaber, som hun har savnet. 

I Nordlys er der fuld knald på identitetstemaet. I skolen kan A.K. ikke rigtig være den hun er, fordi hun ikke føler nogle stærke relationer til klassekammeraterne. Hun har ingen at spejle sig i, og som hun føler sig tryg ved. Men da hun kommer i Grøn Klode, og hun lærer de andre bedre at kende, begynder hun at blomstre mere og mere, fordi hun netop føler sig tryg i deres selskab og derfor kan være mere sig selv. Et ophold på efterskolen gør hende endnu mere sikker på sig selv.
Jeg kan rigtig godt lide den udvikling som A.K. går igennem. Der var flere ting, som jeg nemt kunne relatere til både de mere smertefyldte og de mere glædesfyldte. Det er ikke altid nemt at være teenager, og det illustrerer bogen rigtig fint. A.K. er både stærk og sårbar, og det er jeg vild med.
Selvom det er A.K. der er i fokus er jeg også vild med de andre karakterer, og jeg er rigtig glad for at A.K. havde nogle forældre, der bakkede hende op.

A.K. har endnu ikke taget stilling til klimakampen, og det er rart at få den side af sagen også. Tenna er utrolig passioneret, Pelle er mere eftertænksom, og A.K. er ved at finde sin vej. Jeg kan rigtig godt lide, at serien viser flere forskellige måder, hvorpå man kan deltage og bidrage til klimakampen, for der er ikke kun én vej, men mange man kan følge. 

Nordlys er letlæst og velskrevet. Bogen leger med formatet, og foruden den "almindelige" tekst er der også tekstbeskeder, dagbogsuddrag og breve. Det fungerer rigtig godt, og gjorde det en fryd at læse bogen. Forsiden er også rigtig lækker. Jeg er så vild med de grønne farver.
Nordlys er en fantastisk og fængende bog om identitet, venskaber og klima. Den er rammende og rørende, og jeg er utrolig glad for endelige at have fået A.K.'s historie. Den får min varmeste anbefaling!


Læs også mit interview med Eva Munk lige her.


5/5 stjerner

Titel: Nordlys
Forfatter: Eva Munk
Serie: Grøn Klode #3
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Klippe
Udgivet: 22. april 2022
ISBN: 9788797302699
Sideantal: 305

Ingen kommentarer:

Send en kommentar