Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 25. maj 2022

Stormtid af Rikke Havner Alrø

"Maren er 32 år og bor i Odense. Det lyder måske meget normalt, men Maren er ikke et menneske. Hun er en ellekvinde. Det har hun altid vidst, men hun ved ikke, hvad det betyder. Hun er også ligeglad. Hendes magiske ophav har givet hende et job hos det mystiske firma, Urtid, der laver lommeure og smykker. Hendes titel er projektleder, men det er kun et dække. I virkeligheden er hun hemmelig agent, og på alle hendes missioner rejser hun i tiden. På en rejse til 1920 går noget galt, og det bliver startskuddet på en række begivenheder, der vender op og ned på alt. For hvem er Maren egentlig? Hvem var hendes mor og far? Og hvem er de magiske skabninger, der nu begynder at trænge ind i hendes liv?"


Maren er 32 år og bor i Odense. Hun er også en ellekvinde, men hun ved ikke helt, hvad det betyder. Hun er dog heller ikke interesseret i at undersøge det nærmere. Men det at være ellekvinde har alligevel sikret hende et job hos Urtid, som udadtil laver lommeure og smykker, men som i virkeligheden sender agenter ud på hemmelige tidsrejse missioner. 

Jeg synes præmissen for Stormtid lød virkelig spændende. Ellekvinder, vætter, hekse, troldfolk, magi og tidsrejser. What´s not to like...
Apparently Maren. Maren skal forestille at være en voksen kvinde på 32 år, men det er ikke sådan hun opfører sig. Hun er mere en vranten teenager, der både taler og tænker grimt om de fleste andre omkring hende. Hun er sur, arrogant, nedladende og et par steder utrolig dobbeltmoralsk. Jeg fandt hende virkelig usympatisk, og blev ret hurtigt træt af hende.

Maren møder troldmanden Esben, og de bliver med det samme tiltrukket af hinanden og begynder at knalde løs samme aften. Esben er også lige sin kæreste utro, men da hun jo bare er et menneske gør det ikke noget (ironi kan forekomme).
Jeg savner noget parforholdsudvikling. Det gik alt for stærkt og der skal mere end en magiske binding til før jeg begynder at heppe på et par. Jeg vil gerne føle deres tiltrækning af og kærlighed til hinanden, men det manglede jeg altså i Maren og Esbens forhold. Det er ikke nok bare at have en masse sex og finde på kælenavne til hinanden. Dertil var de alt for afhængige af hinanden, og det synes jeg blev virkelig usundt..
Generelt savnede jeg noget mere dybde i flere af karakterne. Jeg følte aldrig rigtig, at jeg lærte nogle af dem at kende ordentligt. Jeg var også rigtig træt af plotlinjen omkring bogens eneste sapphic par.

Jeg kunne rigtig godt lyde at karakternes magi blev beskrevet igennem lugte. Det var virkelig interessant, og jeg mindes ikke at have stødt på det før. Meget mere af det, tak.
Jeg synes også tidsrejserne/missionerne var spændende, så dem måtte der gerne have været flere af. 
Vi får også nogle fakta om de forskellige underjordiske racer, men jeg ville gerne have endnu mere info, fordi jeg synes, jeg manglede noget.

Stormtid er desværre ikke er en bog for mig. Jeg synes universet er interessant, men desværre klikkede jeg overhovedet ikke med hovedpersonen, og jeg synes romancen gik for stærkt og så bliver det svært, når det er romanens primære fokus. Men selvom det ikke var en bog for mig, kan det sagtnes være en bog for dig, der gerne vil læse om ellekvinder, troldmænd og tidsrejser. 


2/5 stjerner

Titel: Stormtid
Forfatter: Rikke Havner Alrø 
Serie: De underjordiske #1
Sprog: dansk
Forlag: Superlux
Udgivet: 2021
ISBN: 9788775670109
Sideantal: 494

Ingen kommentarer:

Send en kommentar