Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 13. maj 2022

Fjendeland af Jeanette Sigtenborg

"Opsat på at redde sin bror er Elena rejst ind i fjendens land, men for at befri Nicholas må hun selv risikere sin frihed og i værste fald sit liv. Krigen truer fra alle sider, og som Legendens ridder og prinsesse af Danvang er det ikke kun fjenden, Elena må tage sig i agt for. Hendes egen far er også lige i hælene på hende. For at forhindre Danvangs nederlag må hun finde allierede, hvor hun mindst venter det, og snart vikles Elena ind i et spind af hemmeligheder. Hvem er ven, og hvem er fjende?"


I krig

Fjendeland er efterfølgeren til I krig og anden bog i trilogien Legendens Ridder.

Vi følger stadigvæk prinsesse Elena, som nu rejst ind i fjendens land, Nordan, for at befri hendes bror, Nicholas. Hun rejser med den yngre Anna, som har en moster i kongebyen Fjeldskov, hvor de håber på at kunne opholde sig. Elena lever i konstant fare for at hendes rigtig identitet bliver afsløret, og det bliver svært at kende venner fra fjender.

Handlingen foregår i et middelalderligt univers, hvor der er udbrudt krig mellem to lande. Vi får løftet sløret lidt mere om hvorfor krigen er brudt ud, hvilket er spændende og grunden kom da også som en overraskelse for Elena. 
Fantasyelementerne er i den lette ende i Fjendeland, så derfor kan den også være oplagt læsning for dem, der ikke læser særlig meget fantasy.
Jeg har nu endnu flere spørgsmål til både magien omkring Legendens Ridder og selve krigen, så dem håber jeg, at jeg får svar på i den tredje bog.

Elena er stadig meget naiv, og hun tænker sig ikke altid om før hun handler. Hun gør bare tingene uden at tænke over konsekvenserne. Jeg havde gerne set lidt mere eftertænksomhed hos hende, for nogle gange virkede hun yngre end Anna, selvom hun faktisk er den ældste af de to. Men Elena er samtidig modig og stædig, og jeg synes, jeg kender hende lidt bedre nu end tidligere, hvilket jeg er glad for.

Fjendeland er en spændende og rigtig fin fortsættelse, og den cliffhangeragtige slutning lægger godt op til tredje og sidste bog. Så leder du efter en trilogi med action, hemmeligheder og krig, der har en handlekraftig pige i hovedrollen, så tjek Legendes Ridder ud.


4/5 stjerner

Titel: Fjendeland 
Forfatter: Jeanette Sigtenborg
Serie: Legendens Ridder #2
Sprog: dansk
Forlag: Straarup & Co
Udgivet: 18. februar 2022
ISBN: 9788775495641
Sideantal: 236

Ingen kommentarer:

Send en kommentar